Toysdaily 玩具日報

MY 1:1 T800 Life Size Action Figure

喂老友!
實有機會既:77: !
放住D試燈相比你睇先!
家陣唔夠光:38: ,要加多支管係logo度.....

你會唔會電鍍隻 t-800 ? 定係上銀色 ?
原帖由 布歐 於 17-8-2009 11:16 AM 發表
你會唔會電鍍隻 t-800 ? 定係上銀色 ?

布欧兄,
照原註應是全新令令電鍍的:handshake: ,我之前問過造真空飛鋁約要5至6千個大洋:69:  。問題是廠方不担保損秏!
大佬啊!成6千大洋咁牙煙:what: ? 於是唯有花時間上網找外國專用的電鍍噴油,這並不是一般型用的鑵裝噴油!
而是汽車專業耐用的,訂了15套,有分令黒色、銀及面COATING.又搞報關又盛,唉!終於寄到來!
遲D濕度矛咁高先上色:67:

支持...一直追開大大既post, 心急睇完成品:handshake:
原帖由 多蚊拉柴800 於 17-8-2009 12:13 PM 發表

布欧兄,
照原註應是全新令令電鍍的:handshake: ,我之前問過造真空飛鋁約要5至6千個大洋:69:  。問題是廠方不担保損秏!
大佬啊!成6千大洋咁牙煙:what: ? 於是唯有花時間上網找外國專用的電鍍噴油,這 ...

哈哈~咁bro你一定應該係winter先上色啦
希望新年可以有你的新相睇啦:77:
this is really great! brother~
原帖由 danny_chan 於 17-8-2009 03:08 PM 發表

哈哈~咁bro你一定應該係winter先上色啦
希望新年可以有你的新相睇啦:77:

老友~ 你有所不知喇香港仲邊有WINTER架:42: !要連續5日平均氣溫底過20度都難啦:54: !
我諗中秋後濕度KEEP住70左右都OKAY咯:58: !
頭像被屏蔽
都投資左咁多  開冷氣噴都唔係咩問題  唔同全香港一到濕度高季節  就唔駛開工噴野  不過你唔想噴住 都係你個人取向選擇  期待你完滿完成作品
原帖由 Artoo 於 18-8-2009 09:31 AM 發表
都投資左咁多  開冷氣噴都唔係咩問題  唔同全香港一到濕度高季節  就唔駛開工噴野  不過你唔想噴住 都係你個人取向選擇  期待你完滿完成作品

Hee...:35:
比你講中晒係懶根作怪添醜死咯!
~進度UPDATE~

上星期終於SET UP左隻巨嘢喇! 真係巧重架:60: ,要兩個人先搞得掂!
LOGO燈就唔洗加多支,喺背後加白咭就得喇!:34:

~去相~

~全身玉照~

~待續~
佢下巴好似闊左咁?
真係好勁~~~每一次看也叫人興奮,有機會真係要入手∼∼∼我就砌緊隻您四倍的ARGUNAUTS首辦,找了十幾年終於入手∼∼

打算用美國的Alclad2 金屬顏料 電鍍色 Chrome ALC-107,不知 樓主用的是什麼油呢?可否詳細介紹一下?

T-800站立在地上~~~就快完成喇~~~~:43:

另......個樣好有笑容..........:DD
原帖由 danny_chan 於 24-8-2009 01:11 PM 發表
佢下巴好似闊左咁?

悟............我又唔係咁覚播!

可能睇得比較多道具卦!係原註味重D就真:74: .
玩具好多時就生產走開模線關係,唔多唔少都會走樣架:38:

又睇下比較......
笑得好開心:34: