Toysdaily 玩具日報

MY 1:1 T800 Life Size Action Figure

期待完成品:handshake: :handshake:
超期待!:61:
~又Update 吓進度先~
搞了3日的成果---全可動指節手掌:
1)手指原本是全隻覆件無:38:活動可言,唯有自已Cut...加Joint位!

2)之後,打磨机出動...

3)加金屬環,非受力點用胶支,力點轉用鏍絲...

4)指公搞掂

5)食指又掂Okay!:he: ...

6)開始最復習的金屬部件位,又銅管,又鋼支,又鑽孔,又鋸咁...超煩...終於搞掂:78:

7)為咗整隻手的金屬骨一把雨傘報銷了:31:唔好比Honey知架實鬧死 :blame:

8)3晚加班點都值得嘅起碼sideshow果隻1:1都無全可動手指先:34:!

~待續~

:50: :50: :50:

勁:71: :71:
自改可動手指...又加仿油壓管...

老兄你真係好鬼pro~~!!!
原帖由 MAX 於 5-7-2009 12:58 AM 發表
自改可動手指...又加仿油壓管...

老兄你真係好鬼pro~~!!!

都是迫出來...同自己講一定得先:75:
:71: :71:  好掂啊∼!! 期待完成品:handshake:
Gee..The Horror...
:71:

:50: 原來人可以pro成咁...值得嘉許:52:

MY 1:1 T800 Life Size Action Figure

有時間,天氣又幾好,噴下個DISPLAY STAND先!

~經過一輪同裝修師父研究,終於於棄最簡單的方法,採用復習的硑合做法....$$$:help:
先分別於膠片公司訂2分厚的全黑令身膠片,及後的背板連地台加燈箱側另於稼私店訂造$$$:help: 。

~膠板到著樣~

SEE 起胶貼,準備噴色,今次是要仿造鋼板效果

With T800 Logo,遲D有埋光管就Fit 晒:46:

~都幾有鋼板FEEL:73: ~

~下次有組裝相睇:34:
:50: 利害
...咁煩既我一定唔會攪
師兄真係勁
我想快d睇你隻t800噴左色d相.....:79:
很欣賞自家製作品,滿足感係無人知道,支持你!
wow~ incredible!
睇到我 O 晒嘴! SUPER!!!