Toysdaily 玩具日報

MY 1:1 T800 Life Size Action Figure

超期待完成品....:handshake: ...兩隻...好瘋狂呀老兄......

ps."朋友家裹全是1:1的電影人偶.從星戰到異形到Batman...你講得出佢都有收藏家中."
你朋友係古天樂...?:@
頭像被屏蔽
原帖由 多蚊拉柴800 於 18-6-2009 09:28 PM 發表
其實我只是過份熱血...
達人不敢當!我相識的更是天外天,人外人,朋友家裹全是1:1的電影人偶.
從星戰到異形到Batman...你講得出佢都有收藏家中.
我亦耳儒目染下佔此惡習....:26:

的確是呢!以往搞的全是1/6,最頂多 ...

我都想知你朋友係唔係姓古:58:
係 ge 話可唔可帶我去參觀 :^
原帖由 vc06561 於 18-6-2009 11:29 PM 發表

我都想知你朋友係唔係姓古:58:
係 ge 話可唔可帶我去參觀 :^

我都諗緊係咪佢:66:
師兄真係令人大開眼界:71:
期待完成品!!!
原帖由 MAX 於 18-6-2009 11:25 PM 發表
超期待完成品....:handshake: ...兩隻...好瘋狂呀老兄......

ps."朋友家裹全是1:1的電影人偶.從星戰到異形到Batman...你講得出佢都有收藏家中."
你朋友係古天樂...?:@

古天樂...呢個可能性高達99.99%:58:
Woo, that's awesome:71:  Looking forwards to see more pix when completed.
唔知我幾時可以進入1:1世界,(其實我都有隻1:1,就係1:1既巴斯光年:p )
喂老友,
我朋友唔係姓古,不過佢發展落去都唔會差好遠架喇!
佢成間屋跟本就係電影人偶兼道具博物館,佢咪好似住係翻生朱羅館咁.
淨係星戰1:1角色都超過十個,唔係半身頭像,講緊人像吖!
每次去探佢實有新嘢睇到流晒口水!
我咪係咁中咗毒囉!

回覆 22# 的文章

成屋都係1:1 FIGURE...仲要大量星戰野....諗到都開心...:shiny:

賣吓廣告先:he: ...NECA 12" 阿諾分享POST....
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 7&page=1#pid3462251
頭像被屏蔽
:50: TF迷終極收藏, 無嘢可以同佢比!! 除咗真的T-800

未上色有d似生物課室內裏副1:1人骨:34:
原帖由 fairytales109 於 19-6-2009 10:27 AM 發表
唔知我幾時可以進入1:1世界,(其實我都有隻1:1,就係1:1既巴斯光年:p )

唔好灰!只要你個世界唔似香港老鼠公園咁細少,咪有机入1:1 CLUB囉!
真係細既話半身像都巧多選擇架!再唔係發奮向大世界進發換大屋!:handshake:
我想入1:1 T-800頭...
但個價......:50:
咁我試下玩2:1先...:45:
樓主您呢隻係唔係真係「ACTION FIGURE」黎架?:50:
以首辦膠嘅重量,如果佢真係要可以郁,係咪要用金屬關節? :55:

but anyway 要將呢隻巨野做得靚靚真係勁考功夫兼徙氣力精神

請受我呢個成日半途而廢嘅小弟一拜 :64:

努力!!!加油!!!
hey dude~
that's really awesome:love: :love: :love: :love:

回覆 28# 的文章

喂老友,啱啱磨完灰件!

當然係Action Figure 啦:36:! 雖然原件覆自另一Props 品牌Icon既一比一道具(可知Icon 有份參予SS牌第一尊T800架) D手指,脚指係沒拆件下全隻覆模,所以冇得郁,但其他主要Joint位全可動架!我會盡搞多D活動Joint位,預第時可以揸支槍:p

全隻嘢淨PU件重60幾磅,所以中身要特別設計金屬水喉管支架撑起,所有受力位要改用一隻菜鋼料(超硬鋼膠料)造,再加水喉膠皮做耐磨間隔位. 絕對有週詳度過架,如沒大礙3,5,7年都堅挺架!最怕電鍍氧化咋,實變T700喇!

呢個波直搞咗成年架喇!家陣學懂慢工出細貨,享受過程吖嗎!目標喺中秋前可上色:67: