Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 不滅的英雄.....我的魔神專區! (12/3新增圖片)

原帖由 chris_kit 於 9-3-2008 11:33 PM 發表
終於都起屋企拿返d舊野出黎......我發覺佢地開始身體麻麻地.........手軟腳軟.......:56:
而定隻黑龍角仲斷左隻翼...........要搵人教下點整.......:76:

http://farm3.static.flickr.com/2332/2320574787_4fbda ...

係支筍位度轉孔(唔駛太大&兩邊都要)用銅支(鋸番適當長度)&落少少模型膠水接番好,再用畢地補番d裂痕,搞掂
原帖由 Kazaf 於 9-3-2008 10:43 PM 發表

有冇成品睇?:handshake:

係囉 你有無砌:handshake:
如果答你睇過咪即係話自己老餅, 大大D珍藏好正!! :shiny:
原帖由 Toro貓 於 10-3-2008 12:06 AM 發表
今天在油麻地的玩具商場二樓見到有龍星丸,新星龍神丸同黑龍角賣,不過沒有留意幾錢.

因為想找龍神丸多d,不過價錢對我來說太....:70:

玩x 點????我之前聽個老細話好似系"珍藏"貨來的~-,-
原帖由 joveinhk 於 10-3-2008 12:14 AM 發表

係囉 你有無砌:handshake:

有砌既,搬屋時已經唔見哂:Q , 剩低既只有........回憶:oh:
睇PO 多O左, 我又開始毒發....:no:

回覆 135# 的文章

係,好似係國版珍藏系列.不過若果有最早期的龍神丸都沒所謂,因為本身有油開油,最多成隻噴過,
因為之前復刻的第一層沒有買到:80:
而家發覺自己當時真係咩都唔識.....好地地一隻模型.....好粗糙咁砌左....好似浪費左佢地......
而家自己越黎越懶砌模型.........
想話攪好佢地都好難呀.......:45:
原帖由 chris_kit 於 10-3-2008 09:41 AM 發表
而家發覺自己當時真係咩都唔識.....好地地一隻模型.....好粗糙咁砌左....好似浪費左佢地......
而家自己越黎越懶砌模型.........
想話攪好佢地都好難呀.......:45:

但我又覺得~~粗糙咁砌sin 有個種童年ge 感覺~~~~砌得太靚反應好似有d 怪怪咁~~

半年前影落, 而家收晒入盒了.:65:

原帖由 教皇撒卡 於 10-3-2008 02:52 PM 發表

半年前影落, 而家收晒入盒了.:65:

1. :35: 好靚~!

2. 唔知點解我最想要番殘氏三兄弟+黑龍角... 其次係可變型果d... 我都係中意有d野玩下既玩具...kakaka:63:

3. 想問下呢,第二界層果隻白骷髏同魔幻界果隻紫骷髏其實有無分別嫁???:58:
原帖由 於 10-3-2008 03:19 PM 發表
-.-點解樓主好似潛左水咁......

haha~~ 更係唔係la!!! 我長期都有睇住嫁~~~
只係比多d發表意見既大大分享下先麻!!!
你有咩問我如果識既我都會答嫁~~~~
無潛無潛~~~~~ ha!
原帖由 於 10-3-2008 02:55 PM 發表

我覺相入面既 幻王丸  同雷王丸  係模型上既設計係最令的=.=

我都覺雷王同幻王係創界出得最靚既其中之一!!!

另外第二層果個骷髏同幻魔界層果個基本設計概念係一樣既....
不過個模型好多DETAIL都係從新整過並唔係只是換色~~~~
體積幻魔界比白色既首領為大~~~~ 靚同罕有既程度白色果隻更係差好遠LA!!!
始終白色都係第二層支配者呢!!!!
大大既創界山魔神收藏都真不少~~~~  都想買番復刻版既第一層黎砌!

如果上埋色應該比原本更加吸引同可觀!!!!

回覆 148# 的文章

你意思係白色果隻靚d???

我得紫色果隻咋...
原帖由 hystericireul 於 10-3-2008 03:02 PM 發表

1. :35: 好靚~!

2. 唔知點解我最想要番殘氏三兄弟+黑龍角... 其次係可變型果d... 我都係中意有d野玩下既玩具...kakaka:63:

3. 想問下呢,第二界層果隻白骷髏同魔幻界果隻紫骷髏其實有無分別嫁???:58:
2隻骷髏如果係機體上既分別只係枝仗同隻手唔同, 至於故事上有咩分別真係要睇番卡通先記得.:30: