Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 不滅的英雄.....我的魔神專區! (12/3新增圖片)

原帖由 於 6-3-2008 05:29 PM 發表

我都好鍾意龍王丸

可惜佢隻模型出得麻麻

個肩太大  把劍又短

搞到變鳥果陣唔岩比例

我係yahoo見到有位收藏家pst左隻dx龍王丸, 個樣應該比較正~
:love: 有爱∼∼∼∼
原帖由 於 6-3-2008 05:29 PM 發表

我都好鍾意龍王丸

可惜佢隻模型出得麻麻

個肩太大  把劍又短

搞到變鳥果陣唔岩比例

係喇,肥左一個碼~

近年出左隻手辦龍王丸~

除左活動能力之外造型比例都好正~
原帖由 於 6-3-2008 07:57 PM 發表
唉  果個年代既我   仲係幼稚園生  我記得

我細過  同我e媽一齊去街   陪佢睇醫生  之後佢讚我乖仔

叫表哥帶我去屈臣氏買玩具(當時時表哥  十歲左右)

果陣我望住  新星龍神丸   龍星丸  宇宙龍神丸

我表 ...

:79:
魔神我都非常鐘意...開個專區都好...星期日得閒D....我影D相share俾下家ar...:^

我細過  同我e媽一齊去街   陪佢睇醫生  之後佢讚我乖仔

我表 ...

.....慘到咁..-,-:79:
開專區都好,1齊懷舊下
講起童年,以前細個屋企附近有間店 一直display 隻黑龍角,次次返屋企經過都會望1次
每次見到都會好開心
但宜家間店變左 賣衫店
好想搵返個老版睇佢仲有冇隻黑龍角 (   雖然冇可能 )

其實唔知去日本 或 台灣入d 魔神係咪冇咁貴呢
原帖由 於 6-3-2008 09:50 PM 發表

又令我念起一個yahoo無良既賣家

佢賣既魔神英雄傳模型   千幾蚊 9隻

佢話係港版

但係佢d盒右下角既圖示 同我買番黎果d翻番係一樣  寫住code

=.=我仲問過佢係咪d貨同圖一樣 右下角寫 code

佢答係. ...

真係Made in Hong Kong:67:But Sure no need千幾蚊 9隻

我表 ...

好同情大大有一段咁悽涼既辛酸回憶!!!
深信一定會對當時是小朋友的大大來說記憶猶薪喇~~~
不過現在大左唔怕遲....更應該找回自己的過去的「零件」
有機會一定要買番佢啊!!!!
thx sharing:71:
原帖由 於 6-3-2008 07:56 PM 發表

上下兩盒有咩分別????  我記得e個版本既個拳頭好似做得太細

takara共出過兩種DX可變構造龍王丸.
上面(直盒)果盒係一段坊間經常見到既成品, 天生已經砌左.
而下面(橫盒)果盒係比較罕見既模型版, 全部都係模型件, 感覺上似魔動王果盒DX完全轉生, 要自已砌
大大好有心機,大力支持!
座山好有feel,回憶返晒黎!
多謝各位有黎過同留過言既每位大大~~~
希望大家一有任何靚相同分享都第一時間黎POST LA!!!
前日系旺角買到炎神丸~~~

~~有盒齊野~!!!

多謝ken138琴日 出讓隻夏鬼丸比我!!!~隻夏鬼只要搵一搵yahuu d 吾齊件ge貨就可以了^^
下個目標系!!要買到第二星界boss!!!!!!!

吾知邊位大大有多隻la?:43:
我好想睇 超魔神英雄傳套吸塑成套既相, 我未見過哂全部, 係o米因為後期出冇人儲哂?:79:

變o左身既龍神丸其實有幾多隻? 又出o左幾多隻?:63: