Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 不滅的英雄.....我的魔神專區! (12/3新增圖片)

魔神得返龍星丸既殘骸...

不過講下細個追呢套劇既回憶,我本身唔喜歡佢既機械設計,Q版唔算Q版,個樣又正經…
不過一套套野就中毒:handshake: (不過當佢一播,所有玩具都升價:oh: ...)

唔講錢。
講返套劇,最記得次次出"登龍劍"家姐就搞爛gag...遲下係咪有中秋劍?
原帖由 原罪 於 7-3-2008 02:24 AM 發表
魔神得返龍星丸既殘骸...

不過講下細個追呢套劇既回憶,我本身唔喜歡佢既機械設計,Q版唔算Q版,個樣又正經…
不過一套套野就中毒:handshake: (不過當佢一播,所有玩具都升價:oh: ...)

唔講錢。
講返套劇,最 ...

煲臘劍!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p
原帖由 Kazaf 於 7-3-2008 01:57 AM 發表
我好想睇 超魔神英雄傳套吸塑成套既相, 我未見過哂全部, 係o米因為後期出冇人儲哂?:79:

變o左身既龍神丸其實有幾多隻? 又出o左幾多隻?:63:

我有儲成套~~~
果時電視播時無行貨都唔係度度有得買..所以好難先儲得齊! 我就要買日本水貨喇!
97年時灣仔鴻X有做過跳樓....鳳凰龍神丸、獅子同劍王龍神丸都只係需要#%啊!
97年超魔神應該出左10隻 龍神丸有6隻 (原裝、獅子、鳳凰、劍王、月光(謝謝提醒)、猛虎)
無最後果隻~~~ 其餘係戰神、鳥神、邪虎同奸角一部共4部

有時間我會執出黎影比你睇一套LA!!! 之後仲會逐隻影下介紹下~~ 等等吧!

原帖由 玩具烈士-奇雲 於 7-3-2008 02:43 AM 發表

我有儲成套~~~
果時電視播時無行貨都唔係度度有得買..所以好難先儲得齊! 我就要買日本水貨喇!
97年時灣仔鴻X有做過跳樓....鳳凰龍神丸、獅子同劍王龍神丸都只係需要#%啊!
97年超魔神應該出左10隻 龍神丸 ...

超詳細!:handshake: 謝謝!!
#%............:help:  時光到流吧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
鏡王=月光吧, 我記得好似係o禁叫(tvb 版) 我正在回味中, 睇到第2界!!:D

虎王之後,也是最後的吧? 難道就是傳說中的"魔導王龍神丸"?!!:61:

唔出真係一大遺憾!!!:angry:

ps. 超魔神英雄傳首op 超好聽!!!
放心啦!各位大大,魔神遲早好似魔動王咁出番玩具。:58:

我估應該要$350一隻,你地到時會唔會買晒全部款?:61:
原帖由 mushroom 於 7-3-2008 02:18 PM 發表
放心啦!各位大大,魔神遲早好似魔動王咁出番玩具。:58:

我估應該要$350一隻,你地到時會唔會買晒全部款?:61:

嘩係咪呀

係既話,當埋底褲都買番齊佢呀!!!!

好多都好想要......
原帖由 於 7-3-2008 03:59 PM 發表

=.=大大耶....難道有人買二手底褲嗎:34:

我會響包裝盒上印個美少女既樣上去~~~~~~~:36:
原帖由 於 6-3-2008 07:57 PM 發表
唉  果個年代既我   仲係幼稚園生  我記得

我細過  同我e媽一齊去街   陪佢睇醫生  之後佢讚我乖仔

叫表哥帶我去屈臣氏買玩具(當時時表哥  十歲左右)

果陣我望住  新星龍神丸   龍星丸  宇宙龍神丸

我表 ...

好慘呀~~ 簡直係童年陰影:79:
乜你阿哥咁衰ga~ 佢一定係唔抵得~:53:

回覆 83# 的文章

講真

我好期待佢出殘氏三兄弟/ 黑龍角......

唔知點解中意呢d~~~

再唔係邪虎丸/ 邪戰角......

嘩諗起都正:30:
原帖由 rmc 於 6-3-2008 06:08 PM 發表
這就是傳說中神人的收藏(強調不是我的):* ?v=0
?v=0
http://farm3.static.flickr. ...

竟然無人對你post出黎既野有回覆.....真係彈散一堆:62:

by the way,
極品入面佢只欠雪印限定版龍王+邪虎號set, 只能夠講佢真係好有米.....
個神人係邊個?睇下我識唔識先~

原帖由 於 7-3-2008 07:08 PM 發表

.....可惜  以前魔神英雄傳模型  既可玩性  真係麻麻地 -.-

通常只有龍神丸 邪虎丸 先會有較好既關節(但仍然 可動性不大)  

龍王丸 隻手同腳  比例又唔好 搞到變鳳唔令=.=

即使係戰神丸....隻手都係唔擰 ...

大家有冇買扭蛋,看上去好似不錯..:73:
原帖由 ickiller 於 7-3-2008 07:11 PM 發表

竟然無人對你post出黎既野有回覆.....真係彈散一堆:62:

by the way,
極品入面佢只欠雪印限定版龍王+邪虎號set, 只能夠講佢真係好有米.....
個神人係邊個?睇下我識唔識先~

唔係唔回應, 係唔知點回應(真係好勁!) 講開雪印限定版龍王+邪虎號set, 日本yahxx 有一set, 神人去吧!:shiny:
超想要返魔神英雄傳2 D模形:no:

得一出再版  2又唔出:time:   除左龍星丸之外最愛就係空神丸系例的機(鳥神丸除外)

好想出再版:angry:
見到呢個post 即刻有團火, 不過因為時間關係, 暫時搵左張搬屋前既圖share, sor...:64:
其實不如開個專區la~~~~:61:
等d 人post 下d 魔神都好~~:58: