Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 不滅的英雄.....我的魔神專區! (12/3新增圖片)

原帖由 yoshiki720 於 11-3-2008 09:40 PM 發表
我真係好衷心希望魔神既扭蛋可以出落去∼∼
而家淨係得part 1....

又真係~~~~ 只係出左PART1就停左!!!!
其實真係好受歡迎~~~ 仲斷左好多耐TIM
生產商應該知有幾受歡迎LA!!!!!

至少都出埋龍至、幻王、戰王、空王果D
超正 ~~~ :71:
原帖由 柏村左陣 於 11-3-2008 10:06 PM 發表

唔止扭蛋  最想係復刻:time:

最想出新品,雖然我冇買魔動王玒新品..:45: .
anyone can share 鋼衣ova版 , pictures and video ? :64:
边度有DIY葛邪虎丸?  第2部白色果部机.
估唔到可以去到十二版....應該可以開專區了~
原帖由 tung523 於 13-3-2008 02:04 PM 發表
anyone can share 鋼衣ova版 , pictures and video ? :64:

見大家忽然冷卻左無再POST....我再UP LOAD少少相LA!
TUNG大大有無睇過OVA呀?  我有果套OVA同埋漫畫~~~
等今晚再POST D圖片比你睇下~~~

創界山無疑係最受歡迎既一套~~~ 生產商亦係出得最多款既一套魔神!
論蒐集性一定係3套之最有價值同最有趣味既一套~~~

(節錄於玩具日報某次大大分享的圖片)

上年復刻完成左好多FANS心願~~~ 不過好多大大講到好喜歡..但係其實銷量都唔太理想~~~
TAKARA見市場唔大...星界山先無期推出LA!!!!  不過其實創界山復刻之中都有D漏網之魚無出到復刻的~~~
係創界山第六至七界層幫手的捕快(熊貓)先生就係從未復刻過!!!  無論BANDAI同TAKARA時期都係~~
反而雷王同海皇丸就放左係第三同第四層出~~~

就是這個熊貓先生了~~~ 同第三層首領「梳呀梳呀」一樣,只是顏色唔同了!!!
於年前在日本找尋回來的~~~ 係我最後一個儲的魔神!!!

呢隻貓熊太郎機其實可以不理...話曬只係repaint. 不過你呢個係超靚價, 入得好!!

而真係無renew既係呢隻

十卜~!!   十卜~!!:71:

今時今日先至欣賞到Kelvin你呢一個post分享!好!:43:
原裝 TAKARA 出品真係正!!!
好有心機呀,強貼留名日日追
魔1D魔神虽然经典,但感覚無魔2咁型啵~ 而且論收藏價值,魔2似乎勝過魔1~ 我个人认为啊~
精華值得重溫
很精彩的一個post,希望有更多人補充資料