Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 不滅的英雄.....我的魔神專區! (12/3新增圖片)

創界山:D
我想問超魔神英雄傳套 吸塑, 其實出過幾多隻?:help:
我見過獅子,劍王,鳳凰,月光,之後係乜已經冇見過:unhappy:
請問可否post一下, 想見識o下..:D
聽說有"魔導王龍神丸"
另外yahxx 見到呢套變態野....
大大display得好靚好有心機呀 :)
我只得魔神set 扭蛋:ice:  仲有一隻細細個買o既飛雲扭蛋(冇上色個隻..)
模型因為唔喜歡砌.. 一隻都冇買過....
如果出多d魔神玩具就好啦~
魔神既復刻模型...
80年代既水準,21世紀既價錢... 唉...

真係十級希望魔神出番新技術製作既玩具呀......:sad:

魔導王龍神丸果套都好正... 都消失晒了......:die:
超魔神英雄傳一共有十隻吸塑, 最後果隻係"白虎龍神丸"(樓主d相入面有), 其實呢套吸塑係出唔齊所有龍神丸的, 因為無出到最終變身"超魔神龍神丸"~!
:!
原帖由 玩具烈士-奇雲 於 5-3-2008 10:07 PM 發表

HAHA∼∼ 多謝你咁棒場啊!!!
妳不停講「三妹」其他大大都唔知咩事∼∼∼∼ HAHA!!!

「三妹」其實係一套我預備快將公演既舞台劇......
而今次我唔係做演員..我係做SET DESIGNER~~~
到時多 ...

星期六或日見!:71:
原帖由 玩具烈士-奇雲 於 5-3-2008 10:53 PM 發表

你所講既應該係星界山時期既龍神號~~~~ 係太空時用過幾集既!
我估係果部喇~~~~不過果部唔係第二部黎..係得到(同美子一樣)果個公主既力量而變成果部喇!
係果部既呢就叫做「宇宙界型龍神號」膊頭有兩個白色爪嫁 ...
係啊
有兩個白色爪既
應該係啦
唔該晒你!
戰國 正比例 0既魔神 大大有無入到呢:D:D
手手都好鐘意魔神 可惜 小時間已送到機場了:unhappy:
現在只好看人家的:sad:
原帖由 Kazaf 於 6-3-2008 02:42 AM 發表
我想問超魔神英雄傳套 吸塑, 其實出過幾多隻?:help:
我見過獅子,劍王,鳳凰,月光,之後係乜已經冇見過:unhappy:
請問可否post一下, 想見識o下..:D
聽說有"魔導王龍神丸"
另外yahxx 見到呢套變態野....
http:// ...

呢套變態好似係用了別人D相的,因為之後有個真真正正的魔神達人SEND左D相比我SEE,BUT D相要今晚先POST到
龍王丸最正:71:
GOOD !!!  以前都係日日放學睇返家睇~
最後打大佬好似唔係用龍神號 ...直頭企係係龍度好似...
Wow~~
Tha's so GREAT ar~~~
Thanks for sharing.
這就是傳說中神人的收藏(強調不是我的):*

这个 我小时候也很喜欢~~~记得 上海是 94年冬天 才播~~~~放了很晚
魔神英雄I 魔神英雄II  光能使者  其实对 童年的 满有影响的~~~~也是最早接触的 大头机器人~~~哈哈~~~样子很可爱~~~复刻版的 在国内卖的很贵~~~~似乎 失去了 怀旧的意义了~~~
前些日子~~~看了个
日本的 魔神网站  满不错的  推荐 LZ看看
http://www.geocities.jp/lifezoids/wataru.htm   :71: