Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 不滅的英雄.....我的魔神專區! (12/3新增圖片)

:71: :71:  好有feel~!!
原帖由 於 5-3-2008 06:45 PM 發表
我好想知你座山點整呀:help:

大大你覺唔覺   新星龍神丸隻手  好似做唔到斬人動作咁=.=

RE: 飛雪 & 空

個山好簡單咁用畫紙整~~~~ 只係利用紙雕的方式將佢變成某D位立體再用乾粉彩上色吧!!!
唔太難的~~~ 因為當時要DISPLAY先整個背景比佢!! 之後自己有時間一定整個真係立體既比佢喇~~~

我都知做唔到雙手斬既動作呀!!!!  無法~~~ 我知有人會改...不過始終喜歡佢原汁原味既感覺!!!!
日後佢再出新既「龍神號」一定能夠做到LA~~~ 我又唔太驚佢唔出! HA∼∼
原帖由 mushroom 於 5-3-2008 06:26 PM 發表
三妹....:43:

HAHA∼∼ 多謝你咁棒場啊!!!
妳不停講「三妹」其他大大都唔知咩事∼∼∼∼ HAHA!!!

「三妹」其實係一套我預備快將公演既舞台劇......
而今次我唔係做演員..我係做SET DESIGNER~~~
到時多多棒場呀~~~!!!!!
終於有機會見到你了~~~

原帖由 於 5-3-2008 08:31 PM 發表

大大  請問你可唔可以貼出黎??
隻新星龍神丸連普通既斬人動作都做唔到=.=  可動性極低

我其實都係最近先係一個論壇到 睇番魔神英雄傳 1 2(細過果陣比人迫訓覺  冇得睇)   好正@o@
想要網可pm我唷

hey..下午4點幾5點播...被人迫訓覺?????
我細過反而係因為返下午班所以睇唔到....:80:
不過錯有錯著....我媽媽就幫我錄起曬....
所以我有一套廣東話版帶...
所以我睇左好多次....:34:

後尾睇到盒帶斷左...我真係想喊:56:
我鍾意邪虎號:love:
正:71:
想問下大大知唔知道有部魔神係因飛云為有段時期用唔到龍神丸而用
用左幾集就無用
好似紅紅地色
叫咩名?
唔該晒
原帖由 smallknow 於 5-3-2008 10:30 PM 發表
想問下大大知唔知道有部魔神係因飛云為有段時期用唔到龍神丸而用
用左幾集就無用
好似紅紅地色
叫咩名?
唔該晒

你所講既應該係星界山時期既龍神號~~~~ 係太空時用過幾集既!
我估係果部喇~~~~不過果部唔係第二部黎..係得到(同美子一樣)果個公主既力量而變成果部喇!
係果部既呢就叫做「宇宙界型龍神號」膊頭有兩個白色爪嫁麻?
最好笑武一郎打畀戰神丸叫佢出動
次次吾係打吾通!!或者遲到:34:
:50: :50: :50:

大大 !!!!!!!!!!! 雖然你既魔神真係好正, 不過我既集體回憶係一盒盒魔神隔離既龍珠呀 !!!
尤其最低果盒3大超級撒亞人版 boxset !!!
真係超正 !!! 我依家都仲有, 不過冇左個盒喇 !!!

我仲記得係聖誕禮物, 細個既時候舅父响旺角船船買俾我架 !!!! 超懷念呀 !!
多謝你呀大大 !! 有時間分享埋果d龍珠啦 !!!
真係勁呀!甘耐既野keep得甘好!:handshake:
:@ 星界山?!
點解冇黑龍角咖?
都唔算二打六丫
我當年都有隻:!
原帖由 Fredsan 於 5-3-2008 11:43 PM 發表
:50: :50: :50:

大大 !!!!!!!!!!! 雖然你既魔神真係好正, 不過我既集體回憶係一盒盒魔神隔離既龍珠呀 !!!
尤其最低果盒3大超級撒亞人版 boxset !!!
真係超正 !!! 我依家都仲有, 不過冇左個盒喇 !!!

我仲記得 ...

能夠令每位有heart既大大共嗚!!! 就是呢個forum既宗旨!!!!  真係好開心~~
係呀! 我以前都係龍珠既fans~~~ 難得大大想睇下次我一次影番呢個系列同大大分享la!!!
原帖由 白苦 於 5-3-2008 11:50 PM 發表
:@ 星界山?!
點解冇黑龍角咖?
都唔算二打六丫
我當年都有隻:!

我都有黑龍角嫁!  不過上次展覽個位只可以放主角~~~
之後我拎番出黎先再逐一同各位分享!
好有heart!!
i love it!!:handshake: