Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

越睇越覺得似係90年代出嘅野咁
[為了紀念這件大事,BANDAI以此契機發表了MG Zeta Gundam Ver.Ka Z高達模型,將全系列最頂尖的開發技術,加上Katoki的巧思,一方面還原85年《Z高達》動畫的原設定身型,外加頂級細節!而且一機兼具穩固的變型構造及高可動性!]

我睇極都唔明, 邊度有還原到動畫的原設定??? 完全都唔x同
有冇大神指教下...

denniskwong 發表於 29-9-2022 03:17 PM
[為了紀念這件大事,BANDAI以此契機發表了MG Zeta Gundam Ver.Ka Z高達模型,將全系列最頂尖的開發技術,加 ...

可能係塊面長d,身形比2.0闊d,變形機翼唔係水平成v形掛......
s0014028 發表於 29-9-2022 03:50 PM
可能係塊面長d,身形比2.0闊d,變形機翼唔係水平成v形掛......

咁就真係比佢吹到啤一聲...
之前有C兄估ZETA時, 心裡已希望唔係, 因為原設定關係, 要兼顧人形和飛機, 又要唔鬆散, 唔穿崩, 係好難的, 我反而期待GP系列
go-go321 發表於 29-9-2022 05:02 PM
之前有C兄估ZETA時, 心裡已希望唔係, 因為原設定關係, 要兼顧人形和飛機, 又要唔鬆散, 唔穿崩, 係好難的,  ...

ZZ 同天使翼W KA MG都型啦,依隻明顯求其出,交下貨就算....
go-go321 發表於 29-9-2022 05:02 PM
之前有C兄估ZETA時, 心裡已希望唔係, 因為原設定關係, 要兼顧人形和飛機, 又要唔鬆散, 唔穿崩, 係好難的,  ...

已成定局, 希望出年30周年佢會出番2.0啦...
係咪我錯覺,點解好似無乜KA味咁嘅?!
送唔送渣古頭?
你好 發表於 29-9-2022 05:51 PM
係咪我錯覺,點解好似無乜KA味咁嘅?!

同隻shf 超2悟空一樣,直頭樣衰啦,合格都未去到個種
敢問乜野為之 Ka style,ka味?
可吾可以具體D列啲point出來
takeshi 發表於 29-9-2022 06:30 PM
敢問乜野為之 Ka style,ka味?
可吾可以具體D列啲point出來

唔可以喎,個人感覺嚟。
我覺得RG靚仔好多。
denniskwong 發表於 29-9-2022 03:17 PM
[為了紀念這件大事,BANDAI以此契機發表了MG Zeta Gundam Ver.Ka Z高達模型,將全系列最頂尖的開發技術,加 ...

外形當然會執返靚仔啲,其中一個位,TV版個胸係向下直平D...市場好多成品模形個胸都係向上高D
冇驚喜