Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

當睇唔到 KA 來買呢隻 MG 就會開心好多,期待!
講開Z高達, 呢個係漫畫「Z GUNDAM Define」設定

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
stonekeung01 發表於 2-10-2022 10:45 AM
講開Z高達, 呢個係漫畫「Z GUNDAM Define」設定

左下個部型
Finalmoon 發表於 30-9-2022 08:43 PM
唔緊要, 我講你聽, KatoKei老師既設計比較有著重細節, 超多機身紅/黑刻印, 機身多點寫實刻劃, 整體線條比 ...

師兄多謝你先,又學到嘢,點都要覆你,以前睇網上有啲師兄都有提線條、現代軍事風呢個點。

忍吾住講兩句,呢隻ver ka除咗胸部跟返TV向下,上手臀同小腿加返粗,同2.0比依架個線條出返曬來,特別係對腳,對於我依啲老餅, 啱曬口味。

有位師兄都話吾會個個都具體講到乜係ka,明嘅。

但咁, 既然批評得吾似ka,被回問下點樣吾似,咩係ka,自已根本就冇研究吾知, 較感覺,吾緊要,
但都冇話個內心吾好意思之餘,仲要搬出啲虛無point,多人具體講吾到,吾清吾楚的解答呢啲先至叫係啱,正確嘅話,仲要質擬就吾啱嘅,呢啲思維我就不敢苟同。

好心啦,成件事個感覺俾我見到好似隻老狗見到骨頭,即刻衝出嚟向主人搖尾乞憐咁。
donsuper 發表於 1-10-2022 02:16 PM
其實唔叫ver ka就乜事都冇

同意 叫3.0即刻順晒 同MG 78 3.0 有D似

好心啦,受吾到人叉能廚,又冇能力回應,又硬要面,就變講其他嘢用啲底劣詞語攻擊人,就話人係狗,係要係地拿番啲沙...肉酸到

繼續攻擊啦,通常講吾掂就係出呢招,除咗狗仲有好多,老鼠呀果啲,我吾會受到影響架,吾會回,呢的內容係浪費時間

陸戰型。                  
你好 發表於 2-10-2022 07:35 AM
好心啦,成件事個感覺俾我見到好似隻老狗見到骨頭,即刻衝出嚟向主人搖尾乞憐咁。 ...

嘩, 呢個回應已經係對人唔對事. 大家傾下計有必要人身攻擊其他人?
stonekeung01 發表於 2-10-2022 10:45 AM

幾型喎! 但此作品彈不起, 呢D機設一定唔會出架喇
打個比喻,如果iphone15玩復古,出到成部水壺大哥大咁,你估會唔會比人!

右下似ex-s 加Z

正想講,Zeta連I Field力場都有?
ln0 發表於 3-10-2022 12:17 PM
打個比喻,如果iphone15玩復古,出到成部水壺大哥大咁,你估會唔會比人!

shf金毛悟空d樣咁樣衰,你b記就唔睇吓人地z動畫係咩樣....機械人,你就話跟幾十年前動畫,話要原汁原味,得閒就咁原汁原味出隻野,無人玩mg啦....
大家千奇唔好咁講,時運高時好多嘢衝出嚟叉能㕑你哋呀