Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

你好 發表於 29-9-2022 06:36 PM
唔可以喎,個人感覺嚟。

個人感覺,即係冇準則,咁如何判明咁肯定ka定吾係ka?
takeshi 發表於 29-9-2022 06:47 PM
個人感覺,即係冇準則,咁如何判明咁肯定ka定吾係ka?

其實係經Ka手嘅就ver ka㗎啦,佢就算攪唔同product line時嘅造型取向都會有分別。

想要一般人口中嘅Ka feel,買Ka Signature嘅系列應會係最接近。
WonderJimmy 發表於 29-9-2022 06:54 PM
其實係經Ka手嘅就ver ka㗎啦,佢就算攪唔同product line時嘅造型取向都會有分別。

想要一般人口中嘅Ka f ...

但依架就係明明隻Z係經Ka手嘅嘢,但一班人又話吾似ka嘅嘢,比katokie佢自已更了解佢自已咁,但又講吾到個原因點解吾似,我自已吾明姐
其實呢隻Z gundam 將之前大既野改番細,細既野改番大,加d新野就完成。
這隻MG Ver Ka Z 我不賣帳。至於Ka味,見人見智。但這隻絕不令我買它回家砌。
講真, 最唔BUY佢倨頭, 長到咁想點先, 電視版都無咁長啦, 佢仲要播返原型的圖出黎, 跟本係2個唔同形狀...
kampui12 發表於 29-9-2022 11:25 AM
萬代唔係留咁大條隙嘛!

我記憶中至少廿年的可變Z產品中無一隻會犯下這個錯誤
等zeta plus A/B/C/D型

真係等zeta plus系列好過  發表於 29-9-2022 10:16 PM

去年终於的起心肝,砌了05年入嘅2.0 ,之後又入了MR Zeta Ka Signature (都未開) 今次隻Ver. Ka 可以完全pass!
呢隻唯一亮點係佢隻手指公。
對這個Z外形完全無慾望。 。就似各師兄所說,無卡叔的味道,要動畫版造型,我就不會要卡叔出品。等Z Plus看看會不會有。
takeshi 發表於 29-9-2022 07:07 PM
但依架就係明明隻Z係經Ka手嘅嘢,但一班人又話吾似ka嘅嘢,比katokie佢自已更了解佢自已咁,但又講吾到個 ...

講到明,話個人主觀覺得佢無Ka味咪無Ka味囉,鬼唔知Katokie就係Ka咩。
你好 發表於 29-9-2022 10:56 PM
講到明,話個人主觀覺得佢無Ka味咪無Ka味囉,鬼唔知Katokie就係Ka咩。

依架幾時話~有人吾知katokei即係ka,你睇多次先

咁我依架明咗姐,好多依類的評論,都係冇乜參考價值

https://hk.gundam.info/content/mgka/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x