Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

鍾意zz多過z

https://bandai-hobby.net/site/mgka/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
stonekeung01 發表於 29-9-2022 10:35 AM
「MG 1/100 ゼータガンダム Ver.Ka」PV

https://youtu.be/KzW0pT47X0k

可以安心比錢了
唔包hyper mega launcher???
有2.0可以SKIP了..慳番唔洗同人搶..
ilikeredheads 發表於 29-9-2022 11:05 AM
唔包hyper mega launcher???

魂限見
我個人口味鍾意Ka Signature版個look 多啲,但呢個頭算做有TV版長面feel之餘又唔太衰樣。

之前2.0我就係唔鍾意個頭
萬代唔係留咁大條隙嘛!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
有D失望 外型認真麻麻地 太復古 同出ZZ VER.KA 個風格完全唔似 變型後又太横太短 有2.0呢隻完全可以pass
熱狗OO 發表於 14-9-2022 11:10 PM
Z高達吧? Z 2.0都十多年; 及留意VER KA是反轉年代出: Nu先, 然後ZZ, 咁排落去Z高達都好合理 ...

估中!
估中無獎...

今次個造型令我好失望的, 呢個樣唔係唔得, 但應該以MG 3.0名義呢個樣就得喇

以VER KA名義就完全錯晒, 太似TV版了!

KA版Z的頭型係近似Z PLUS或S高達, 較長方型, 及面額較短

記得首次接觸Z高達VER KA的畫係最舊的HG(黑盒, 近陽痿之齡的話一定知)的說明書, 型撚到核爆

METAL ROBOT魂的Z高達都似但唔係完全似

今次整件咁既野俾我, 拍埋MG ZZ VER KA係完全唔襯, 另外隻腳甚至整個身段係米太長了? 瘦左成個碼;

有Z 2.0之下, PASS了; 日後出阿寶版或者考慮下, 因為未買過阿寶的白色3號機

個頭係痛點,佢講明「原點Zeta」仲要係based on 藤田一己設定...

我仲一心諗住會有Ka Signature版嘅MG, 不過難得有Zeta MG,點都會買嘅。
咁多人話唔掂, 到出嗰日咪又係個個去搶住買
我今次都係搵地方訂先
姐係方便可以一模多用各款ver. Ka
ultimawk 發表於 29-9-2022 12:10 PM
咁多人話唔掂, 到出嗰日咪又係個個去搶住買
我今次都係搵地方訂先

肯定炒到飛起,以之前Wing 0 EW嘅經驗你等半年起碼先可以正常價買到
今時今日, 都係搏訂貨算喇