Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 1月 魂限 超合金魂 GX-46R 大贊卡 & 龍卷

fallout8 發表於 24-7-2022 11:13 AM
都同意,有心買既人唔會等插水,好似隻gx-99係好低買,但係對佢無愛同實物感覺好膠,為左平而買返屋企都 ...

機戰OG太過少眾係一個問題,係要玩機戰大果班人先會對佢有愛
k_dash 發表於 24-7-2022 08:21 AM
事實當年的確係唔好賣,而呢次R又無乜大改動(我相信唔會有新parts), 佢放入魂限都算合理處理方法{:8_74 ...

咁既然當年唔賣得,佢今次re黎做乜?仲要就算只係少少,但都係特登搵人做改動喎
hinaoi 發表於 24-7-2022 11:27 AM
咁既然當年唔賣得,佢今次re黎做乜?仲要就算只係少少,但都係特登搵人做改動喎 ...

估計係因為30周年想開個頭合金魂出機戰作品,刃馬又係頭一隻入合金魂,所以幫佢出一個R版,然後公佈第二作,依家刃馬改得果少少係唔吸引,佢第二作唔公佈啲震撼嘢真係對唔住機戰OG,希望係龍虎王/虎龍王啦
k_dash 發表於 24-7-2022 12:41 PM
估計係因為30周年想開個頭合金魂出機戰作品,刃馬又係頭一隻入合金魂,所以幫佢出一個R版,然後公佈第二 ...

望到鐵機巧嘅新作公布,除咗出貨速度之外,都唔知soc可以點同人對撼
hinaoi 發表於 24-7-2022 03:37 PM
望到鐵機巧嘅新作公布,除咗出貨速度之外,都唔知soc可以點同人對撼

鐵機巧可能一倍價錢
hinaoi 發表於 24-7-2022 03:37 PM

我啱啱都有睇鐵機巧OG作品,只可以話果邊有少少魔改原素,加上又未有出可變機體(鐵機巧放可動為重點),口味上有啲差異,我就睇下笨大之後會公佈啲乜去還擊
ChinaMade007 發表於 24-7-2022 03:57 PM
鐵機巧可能一倍價錢

比多d錢去買好d嘅作品,定爲咗慳嗰少少去買次等嘅作品
k_dash 發表於 24-7-2022 04:02 PM
我啱啱都有睇鐵機巧OG作品,只可以話果邊有少少魔改原素,加上又未有出可變機體(鐵機巧放可動為重點), ...

soc呢隻個變形都唔得啦,就要加一舊大配件,但加完都未夠,唔換埋大量造型件又係不堪入目
hinaoi 發表於 24-7-2022 10:30 PM
soc呢隻個變形都唔得啦,就要加一舊大配件,但加完都未夠,唔換埋大量造型件又係不堪入目 ...

穴馬呢啲係原設問題,相信無一間廠可以唔換件解決到,OG裡大部份可變機體都有呢個問題,無解。。。anyway, 啱啱諗諗下合金魂下一作好大可能係轟格殊,呢隻話晒係初代超級系原OG主角機,又有人出過一次可變版可以參考,仲可以一模多用,完全合乎笨大口味

當年玩機戰嘅愛機,初版冇錢買,而家終於再版一定要買

超合金魂 GX-46R ダイゼンガー&アウセンザイター
ABS&PVC&ダイキャスト製可動フィギュア
全高:約180mm
主な商品内容:ダイゼンガー本体、ダイゼンガー交換用手首左右各2種、ダイゼンガー交換用顔パーツ2種、参式斬艦刀3種、ガーディアンズ・ソード、アウセンザイター本体、アウセンザイター交換用左手首2種、交換用右手首3種、ランツェ・カノーネ(左右)、シュルター・プラッテ×2、スチームパーツ一式、マントパーツ一式、馬専用パーツ一式、台座一式、その他
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:39,600円(税込)
2023年1月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1626710/

有舊版, 心思思諗緊訂唔訂新版好...
68算 @&)), 算唔算抵呢?
kennethli 發表於 27-7-2022 01:44 PM
有舊版, 心思思諗緊訂唔訂新版好...

我都有舊版,當年$1450買入。而明知鉄機巧會出,如果係我就一定等入鉄機巧ver