Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 1月 魂限 超合金魂 GX-46R 大贊卡 & 龍卷

bigbigfriend 發表於 4-1-2023 05:51 PM
買咗唔開係你自己問題關廠商咩事…..

我係回緊mssntk026兄呢個情況我自己都經常出現。而我買嘅玩具之中,千值練嘅情況就更嚴重。

1. 我都有mssntk026兄咁嘅情況
2. 千值練出改色改良版快係事實

但你將兩個概念放埋一齊然後話我認為廠商有問題.........

其實買完玩具唔開? 係咪因為未諗到位安置? 抑或真係齋儲呢? 我就因為買得太多玩具,所以盒影完相就掉,盒幾靚都冇辦法,一啲display咗太耐既舊玩具一係賣一係直接掉,如果唔係永遠清唔到位出嚟放新嘢。
但而家都開始頭痕兼無奈,因為新玩具出得太密又越嚟越大件,又未有想掉既舊玩具,而家屍站都就嚟冇位……所以有啲後悔訂咗哩隻刃馬一体,到時都唔知點安置,又要俾人閙係咁買嘢嘥位……
Hawk 發表於 4-1-2023 06:27 PM
其實買完玩具唔開? 係咪因為未諗到位安置? 抑或真係齋儲呢? 我就因為買得太多玩具,所以盒影完相就掉, ...

我個display櫃...次次買新野都要擠牙膏咁擠d位出來放,d玩具已經密到我把劍會斬到你你把刀會頂到我。
ToyKnife 發表於 4-1-2023 06:20 PM
我係回緊mssntk026兄呢個情況我自己都經常出現。而我買嘅玩具之中,千值練嘅情況就更嚴重。

1. 我都有ms ...

超獸機神
2015初版
2020最終改版

帝皇萬能俠
2016初版
2022改良再販

有成5、6年不算出得密吧?!
當然,佢地之間各有出過真實色和電鍍色,但都是小量會埸限定。
其實買完玩具唔開? 係咪因為未諗到位安置? 抑或真係齋儲呢? 我就因為買得太多玩具,所以盒影完相就掉, ...

其實好多原因,各人都唔同。

我自己都好多原因,主要係太忙,買太多,以前未有合適嘅位,知道會搬所以唔開住等等不能盡錄。依家有個好啲嘅地方,先一步步開箱。
bigbigfriend 發表於 4-1-2023 08:19 PM
超獸機神
2015初版
2020最終改版

師兄,先以你列出嘅為例:超獸第一版之後己經有REAL COLOR版而且改了關節,帝皇再版前已出電鍍版。其實千記中間仲有好多㗎。。。我係千記VIP,我都算清楚嘅。好多嘢係相對而言,千記相對係比其他廠多同快,你查一下,我不一一列舉啦。

不過我好同意你講玩具買完要開嚟玩,我自己都努力緊。

我就係呢個情況,位唔多夠,唔知點擺好,又唔想夾硬擠埋一齊華山論劍。。。
呢隻又渣劍又騎馬先靚,但咁嘅話根本只可以放出枱面鋪塵
冇聲冇氣, 看來延期了. 合金魂之前投票再版, 也沒有進一步消息 .....
mkmlo 發表於 20-1-2023 01:14 PM
冇聲冇氣, 看來延期了. 合金魂之前投票再版, 也沒有進一步消息 .....

再版來都無用,唔改進,改小小野當新野賣,又貴,買新野好過啦!
馬仔 發表於 20-1-2023 01:17 PM
再版來都無用,唔改進,改小小野當新野賣,又貴,買新野好過啦!

我都想買新野, 近年它們江朗才盡, 冇新野可以買啊, 我也想佢地出2.0 ...... 我唔想買 DX, 冇位放了
mkmlo 發表於 20-1-2023 01:14 PM

官方唔係出左email,26日開始派貨,27日送貨咩?
s0014028 發表於 20-1-2023 02:10 PM
官方唔係出左email,26日開始派貨,27日送貨咩?

個email唔會講死個日字
"您將在開始發送日期後的3至5個工作天內收到商品包裹。(實際接收時間會根據不同地區而有所不同)"
啱啱喺facebook見到有人開箱,好似話新版身材高啲
今日開始賣街