Toysdaily 玩具日報

查看: 45800|回復: 189

[分享討論] 1月 魂限 超合金魂 GX-46R 大贊卡 & 龍卷

Renewal再販,即是又加價再販
我個隻當年買都冇位放到現在都未開,又再版。
呢隻幾好玩。大贊卡d中二武器好有型,FA班老鬼都唔夠佢嚟~~

當年我覺得龍卷變形有個易爛位----用兩條幼膠去連接雙腳。依家玩咗咁耐,可能佢膠料用得好,又冇乜事。

有愛師兄唔好錯過。

不俏的80後或90後你地加油喇

作為70後廢老的我玩咁多代機戰咁岩從來無佢, 真係無愛;

但R版的超獸機神及金毛獅王的經驗, 若插到落1450/999的傳說再現時就考慮下;

印象youtube的 "死海文書" 說大贊叔首次出現係Alpha 2 定Alpha 3吧? 那些年我玩到Alpha就進入社會而脫坑了
有笨大,無絕版
redfish 發表於 24-3-2022 03:26 PM
Renewal再販,即是又加價再販

係再加價, 然後插到落999囉...
我好肯定刃馬一体之前從來冇再版過!當年錯過咗佢gx-46同gx-50,而家終於等到bandai再版,前後肯定已經超過十年。再版可以俾從未入手過兼唔食炒價嘅人(包括我)買

p.s.機戰迷
唔知係以R版改啲嘢再出定係純再版呢
再販咪好囉,跟住OG其他機都金魂please
k_dash 發表於 24-3-2022 09:21 PM
唔知係以R版改啲嘢再出定係純再版呢

就咁再版不會加價,over 10年人工唔同哂⋯⋯一定R版啦
nela 發表於 24-3-2022 09:30 PM
就咁再版不會加價,over 10年人工唔同哂⋯⋯一定R版啦

日文已經寫咗係Renewal再版啦。
Garycharm 發表於 24-3-2022 04:55 PM
呢隻幾好玩。大贊卡d中二武器好有型,FA班老鬼都唔夠佢嚟~~

當年我覺得龍卷變形有個易爛位----用兩條幼膠 ...

我嗰隻買咗咁多年,一直都係用刃馬一體形態display,嗰把斬艦刀要用膊頭“long”住,其餘穩打穩扎,非常紮實耐看
S2000AP1 發表於 24-3-2022 08:32 PM
我好肯定刃馬一体之前從來冇再版過!當年錯過咗佢gx-46同gx-50,而家終於等到bandai再版,前後肯定已經超過 ...

合體技龍卷斬艦刀勁到傻,出力係數一中數二,食能源又少,又有魂,唔用真係唔知有咩代替
終於再版啦, 唔食炒價終於等到了!