Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 1月 魂限 超合金魂 GX-46R 大贊卡 & 龍卷

等了很耐,出手!
當年一出即買$1750, 睇下而家又咩價。
馬仔 發表於 25-3-2022 10:41 AM
當年一出即買$1750, 睇下而家又咩價。

當年其實有大量貨,我係$1450入手㗎。
投票再販我都唔係好信,佢想出咩咪出咩囉
有舊版既我表示呢隻真係好正~~唔知R會加D咩呢?
kirin小黑 發表於 25-3-2022 08:26 PM
有舊版既我表示呢隻真係好正~~唔知R會加D咩呢?

寺甜响twitter話佢監修緊,話會修正一啲嘢,想大家再買呢套新版,我諗唔會求其改少少嘢改下色就出掛
唔識呢架野,但睇圖覺得幾型,唔太貴既話,都會想入隻
jeffyen83 發表於 25-3-2022 10:13 PM
唔識呢架野,但睇圖覺得幾型,唔太貴既話,都會想入隻

玩開機戰alpha/OG的人一定會好熟佢,全game最中二的兩個大叔+配機,贊卡初次駕駛超軍神出戰就被敵人整壞晒啲內置武裝,一句話只要把斬艦刀就夠,真係中二到爆炸。美食家駕駛龍卷啲招係賴型咁中二,兩加機合體技"刃馬一體"根本係男人的浪漫嚟
ToyKnife 發表於 25-3-2022 03:16 PM
當年其實有大量貨,我係$1450入手㗎。

我當年一出即買,呢款當年在 3個月內不停跳樓,最後尾去到差唔多一千左右。
呢隻當年嚟講算係高水準之作,都冇乜地方需要改動,再販已經可以,唔需要R版
馬仔 發表於 26-3-2022 01:12 PM
我當年一出即買,呢款當年在 3個月內不停跳樓,最後尾去到差唔多一千左右。 ...

都可能係因為咁樣,所以咁多年都冇再版。

有陣時當局者迷,我哋呢啲機戰粉絲以為佢好受歡迎,其實可能我哋先係小眾,原來隻野一啲都唔好賣。
k_dash 發表於 25-3-2022 09:17 PM
寺甜响twitter話佢監修緊,話會修正一啲嘢,想大家再買呢套新版,我諗唔會求其改少少嘢改下色就出掛 ...

如果真係要整得靚,其實龍卷要大改。以當年嚟計當然係非常之高水準,但其實如果計比例係有啲問題,唔用外型先決parts嘅話啲比例係會錯晒。
ToyKnife 發表於 26-3-2022 04:57 PM
都可能係因為咁樣,所以咁多年都冇再版。

有陣時當局者迷,我哋呢啲機戰粉絲以為佢好受歡迎,其實可能我 ...

機戰OG機體從來都係小眾嘢,呢次再販投票又咁多人投佢可能係因為咁多年無販,情義結儲到頂的結果
ToyKnife 發表於 26-3-2022 05:14 PM
如果真係要整得靚,其實龍卷要大改。以當年嚟計當然係非常之高水準,但其實如果計比例係有啲問題,唔用外 ...

本身龍卷個原設定都有啲唔合理,人形同馬形個size實在差太多,呢隻合金魂原本都成日被笑刃驢一體架啦(用咗美形件隻馬都係頭太大,身同腳太短),依家寺甜又自己講會修改,睇下到時係針對邊方面先,要知道如果要如佢所講想啲買過初版的朋友再買呢隻再販,無啲好值得比錢的修改係唔得