Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 1月 魂限 超合金魂 GX-46R 大贊卡 & 龍卷

mpp025 發表於 6-7-2022 05:58 PM
我果時見第二次開訂,俾現貨突然平o左好多(如没有記錯相差成400),所以當時擔心有什麼問題唔敢買,另一 ...

而家睇番果時物價乜都平,屯門4百尺楼都係百鬆D萬,但果時人工又同而家爭一截

的確現在物價與當時不同  發表於 7-7-2022 05:24 PM

魂限……笨大真係對超合金魂失曬信心
一日到黑食老本唔係就限定新品又死唔落地  乾脆折埋佢好過喇
魂限 個班等999既可以收皮
唔知港魂呢隻開唔開呢
點解係魂限?而家呢隻好唔受歡迎咩?如果呢個角色真係咁冇市場咁b記你改版黎做乜?
港魂嘅合金魂魂限應該冇班黃牛爭掛。。。
呢盒嘢魂限都一定有跌價嘅一日,睇吓跌到幾低先買,唔低唔買。
hinaoi 發表於 24-7-2022 06:30 AM
點解係魂限?而家呢隻好唔受歡迎咩?如果呢個角色真係咁冇市場咁b記你改版黎做乜? ...

事實當年的確係唔好賣,而呢次R又無乜大改動(我相信唔會有新parts), 佢放入魂限都算合理處理方法
newnov 發表於 24-7-2022 07:18 AM
呢盒嘢魂限都一定有跌價嘅一日,睇吓跌到幾低先買,唔低唔買。

如果少人訂貨量唔會多,插唔插水真係難講
bigbigfriend 發表於 23-7-2022 06:46 PM
魂限……笨大真係對超合金魂失曬信心

佢好似有提到日後仲有其他OG機合金魂化計劃會日後公佈,咁就係唔知無晒信心定係因為呢隻改動太少唔放出嚟賣啦
綜合多年結論其實等插水班人就算插左都唔會買,想刷下存在感啫。所以鉄機巧係咪挑金魂?
SUNG 發表於 24-7-2022 10:50 AM
綜合多年結論其實等插水班人就算插左都唔會買,想刷下存在感啫。所以鉄機巧係咪挑金魂? ...

其實玩咗咁多年真係覺得悶,通脹不斷,覺得玩具真係唔值得咁貴,
加上呢啲無聊限定手法,同毫無誠意嘅設計同翻炒,的確係等到插水都覺得唔多想買。
SUNG 發表於 24-7-2022 10:50 AM
綜合多年結論其實等插水班人就算插左都唔會買,想刷下存在感啫。所以鉄機巧係咪挑金魂? ...

都同意,有心買既人唔會等插水,好似隻gx-99係好低買,但係對佢無愛同實物感覺好膠,為左平而買返屋企都係得個阻訂,最後都係pass。
newnov 發表於 24-7-2022 10:59 AM
其實玩咗咁多年真係覺得悶,通脹不斷,覺得玩具真係唔值得咁貴,
加上呢啲無聊限定手法,同毫無誠意嘅設 ...

我都有同感,佢個改動又令我呢啲有第一版的人有啲唔上唔落的感覺,改得太少又唔明顯,唔通要為咗塊布質斗篷而買多盒咩?我又攞SHE啲再販產品嚟比較下:佢近年都鐘意隔一排就再販舊產品,好似佢隻可変エスカフローネ・リバイバル咁,佢由初版一路再出,一路都有做改動,佢啲改動真係睇到佢䛋意,有一版係改組件(因為生產技術好咗佢就改成隱藏武螺絲+全布質斗篷),最新呢一版就改人仔+飛翼可變高速型,你會有因為呢啲改動想再買多盒呢個衝動,當然GK成品同量產成品係好難對等比較,但呢次刃馬真係無驚喜比到我