Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 變形合体 天元突破 紅蓮螺巖

nelsonlouis 發表於 2-2-2023 03:15 PM
期待出埋個大鑽dlc × 2
仲想有埋 庸子 個人仔。。。。比較貪心。

大鑽我諗住自己去文具舖買硬紙整出來, GOOGLE SEARCH "圓錐體摺紙" 便有

及紙就一定無重量問題;

拿大哥的人比對MACROSS DX的駕駛員, 今次應該係1/60
nelsonlouis 發表於 2-2-2023 09:36 AM
應該有一批死粉、好似我。
但熱度跟新世紀福温差太遠。
好多FRIEND都未聽、未睇過。

我諗你果GROUP朋友無聽過姐, 呢套絕對HIT喎

唔可以拿永恆經典比較既, 但我心目一句: 天元之後無熱血 <~~ 至今仍有效, 唏噓超級系機械人15年了仍無繼承者....
我係d4订既 然后1月30号发货 31号收到 有好多得意既申缩位,终于觉得是係玩具 而唔系简单型啊 涂装靓果类 而且好多合金件 好坠手
猴樂團 發表於 2-2-2023 01:12 PM
如果日版直接上日本某世界大型網拍買,一定有保障過香港訂到水貨。我琴晚收到發現中sad,條腰個彈弓lock ...

Ching, 你有冇試過對返正條腰先lock ? 我昨晚開箱時也lock 唔到,以為中 sad。後來扭返好個身就攪掂!
hkelmo 發表於 2-2-2023 04:30 PM
Ching, 你有冇試過對返正條腰先lock ? 我昨晚開箱時也lock 唔到,以為中 sad。後來扭返好個身就攪掂! ...

我又係试咗好几次 搵啱个位先lock到
你地果隻變返正常size,姐係彈簧彈返上黎果時,輕輕掂果個伸縮金屬位置,會唔會前後郁動?姐係好似好鬆咁,但你見佢啲螺絲又扭緊哂
tsoi3523 發表於 2-2-2023 11:28 AM
孤仔係有機會日版架,我之前係孤仔訂god sigma gravion,拎貨後發覺小腿戰機有條好大花痕,之後腥email問 ...

我訂天元時問孤仔 佢話有事會可找千值保養,定孤仔有分日版港版架????
早乙女Getter 發表於 2-2-2023 06:12 PM
我訂天元時問孤仔 佢話有事會可找千值保養,定孤仔有分日版港版架???? ...

行版可以,日版搵返孤仔,孤仔幫你寄去日本搞,行版盒上會有只允許日本國外販賣貼紙同一啲香港總代理貼紙,日版盒上冇呢啲貼紙,而香港千值練只做行版售後,所以我先話行版又好,日版又好,qc其實差唔多,因為岀廠都係made in china,日同行只係多幾張貼紙同小幾張,我之前隻god sigma gravion就係孤仔訂,但日版黎,最後放棄左搞售後
hkelmo 發表於 2-2-2023 04:30 PM
Ching, 你有冇試過對返正條腰先lock ? 我昨晚開箱時也lock 唔到,以為中 sad。後來扭返好個身就攪掂! ...

我今晚再試試
我琴晚試咗成個鐘都lock唔到
猴樂團 發表於 2-2-2023 07:23 PM
我琴晚試咗成個鐘都lock唔到

你试下对正条腰 往下压 我都试好耐先得 顶得准就会自动lock
lysonlin 發表於 2-2-2023 07:38 PM
你试下对正条腰 往下压 我都试好耐先得 顶得准就会自动lock

都試過,都係扣唔到,換過盒算
原來出左?我精粉訂,完全冇消息嘅...
lysonlin 發表於 2-2-2023 05:48 PM
我又係试咗好几次 搵啱个位先lock到

我想問矮仔時係真係LOCK得實而唔會掂一掂就彈高?
熱狗OO 發表於 3-2-2023 12:16 PM
我想問矮仔時係真係LOCK得實而唔會掂一掂就彈高?

係lock得实噶,要压个跨部条棍仔先会弹出来,为确保压得入,可以调整条腰一条直线先,从后背睇好好明显既合金零件系两边合 对准条线就pk(ok)