Toysdaily 玩具日報

查看: 32677|回復: 190

[新品消息] 千值練 RIOBOT 變形合体 天元突破 紅蓮螺巖

RIOBOT 変形合体グレンラガン
塗装済み完成品アクションフィギュア
素材:ABS・POM・PP・DIECAST・ATBC-PVC
全高:約210mm(グレンラガン)
セット内容:グレンラガン本体(グレン、ラガン)、ドリル(2本)、フルドリライズ用ドリル一式、グレンブーメラン(2枚)、グレンウィング、ミニフィギュア(シモン、カミナ)、叫び顔、ミニ台座、台座
設計:T-REX
フィニッシャー:早川洋司
発売元:千値練
販売元:ユニオンクリエイティブ
価格:35,200円(税込)
2022年12月発売予定

https://hobby.dengeki.com/news/1502215/

Updated

RIOBOT 變形合體 紅蓮螺巖
超絕合體!紅蓮螺巖!!你以為我!以為我們!是誰啊!?
再現動漫『天元突破 紅蓮螺巖』中變形合體的「紅蓮螺巖」終於登場!
「紅蓮」和「螺巖」能各自變形並且實現兩者的超絕合體。
重視劇中簡單卻不失華麗感的造形,再配合大量合金材料帶來優良的重量感。
除了豐富的鑽頭、紅蓮迴力鏢及紅蓮飛翼這些當然的配件,更附屬了「卡米那」和「西蒙」迷你人偶,千值練為您獻上究極的紅蓮螺巖!

產品名稱:RIOBOT 變形合體 紅蓮螺巖
材料:ABS, POM, PP, 合金, ATBC-PVC
尺寸:全高約210mm
配件:紅蓮螺巖本體 (紅蓮&螺巖), 鑽頭 x2, 全鑽模式鑽頭 x1套, 紅蓮迴力鏢 x2, 紅蓮飛翼, 迷你人偶 (西蒙&卡米那), 吶喊臉, 迷你人偶台座, 台座
行版官方定價:約HK$2,150
千值殿預訂優惠價:HK$1,950 (街客), HK$1,840 (VIP)

設計同SHE果隻相似,不過佢頭盔就無做到收入紅蓮體內,但呢個做法係可以,因為原作個頭盔都係搶敵人的,係無SHE咁方便,另一個我幾鐘意的設計係用咗山口式扭動眉骨做出眼部表情,呢個幾好
滿意了!
正,做到完全變形合體!
可能比太多魔改版紅蓮洗左腦,d 隻跟返動畫造型突然有 d 唔慣 …. 覺得好薯
訂了, 第一隻千值.....
最靚係佢隻可動手,好型,其他細節都好足,今次做到野,要讚!
雖然己有CCS同SHE,但呢隻塗裝靚同容易D把玩,會入
馬仔 發表於 23-3-2022 11:29 AM
最靚係佢隻可動手,好型,其他細節都好足,今次做到野,要讚!

但又因為有全可動手就唔會配造型手比你,呢個應該會出最多投訴
Vince 發表於 23-3-2022 11:18 AM
可能比太多魔改版紅蓮洗左腦,d 隻跟返動畫造型突然有 d 唔慣 …. 覺得好薯
...

呢隻算係Konami 版之後最似動畫版既一隻。
k_dash 發表於 23-3-2022 11:40 AM
但又因為有全可動手就唔會配造型手比你,呢個應該會出最多投訴

呢set 野仲有個大鑽未出,到時又出咩effect pars, 造型手,佢細路大個個樣,炒炒埋埋又一碟。
馬仔 發表於 23-3-2022 11:40 AM
呢隻算係Konami 版之後最似動畫版既一隻。

Konami那隻經典,絕對冇買錯
玩具真係沒有最好,只有更好,無底深淵,永遠買唔完,唯有睇咗當買咗
馬仔 發表於 23-3-2022 11:42 AM
呢set 野仲有個大鑽未出,到時又出咩effect pars, 造型手,佢細路大個個樣,炒炒埋埋又一碟。 ...

大鑽佢肯出我又唔驅呀,SHE當年都特登設計咗個可變大鑽(係幾有諗頭不過我覺得個效果唔太好),希望千記出得簡單啲,唔好好似GGGG咁出啲賴醒設計配件,夠大夠氣勢就可以