Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 變形合体 天元突破 紅蓮螺巖

Finalmoon 發表於 23-3-2022 02:17 PM
https://www.bigbadtoystore.com/Product/VariationDetails/200387

師兄, 如果身在外國, 去日網AMI訂連運費都應該比你這間便宜!
熱狗OO 發表於 23-3-2022 02:26 PM
好似動畫中形象, 呢件產品有多高?

21 cm, 呎吋介乎1/100高達及1/100沙煞比之間, 那夠大

12月先派貨肯定脫期喇! SRX你地都等到想死了是吧?

買一首匯豐等佢派貨時D息都夠free呢隻了, 搵日去訂喇
k_dash 發表於 23-3-2022 02:35 PM
呢張明顯係初次"求其"合體果個名場面

我就係俾呢張吸引,還原度好高呀~!
馬仔 發表於 23-3-2022 02:29 PM
我當年出Konami個隻未睇天元,無入到,當幾年後睇番想入已經炒起左,所以呢隻可以考慮入手,CCSToys美型 ...

當年有幸以$!#*)買入,現在也不知要多少了。千記這隻也心動,不過冇咁多地方擺,應該睇咗就算。
k_dash 發表於 23-3-2022 02:35 PM
呢張明顯係初次"求其"合體果個名場面

對,因為佢加埋全可動手指,所以可還原這『名場面』。Fans特別有感覺,一看到便即笑出聲。
咩呀 ... 未見過機械人合體呀 ...

記得睇 d 集既時候真係笑死 ....

某本地店已開定,2千內。
呢隻紅蓮好有驚喜,幾乎成隻半眼一樣,但係價錢都唔到3分之1,呢隻一定買.而且紅蓮都算係千值打響名堂之作,斷估應該唔會出事既XD.  
CPY_2001 發表於 23-3-2022 04:57 PM
呢隻紅蓮好有驚喜,幾乎成隻半眼一樣,但係價錢都唔到3分之1,呢隻一定買.而且紅蓮都算係千值打響名堂之作 ...

變形嚟講呢隻唔算高難度,我覺得仲算係安全,好似超重神咁出咗3隻so far無聽到有乜大鑊氣
Vince 發表於 23-3-2022 11:18 AM
可能比太多魔改版紅蓮洗左腦,d 隻跟返動畫造型突然有 d 唔慣 …. 覺得好薯
...

多謝解答,唔怪得我一開始見到官圖都覺得有d怪怪地,原來係咁嘅原因

如果係動畫迷/天元迷,呢次應該走唔甩
如果係變形迷就未必有事,始終“變形”方面偏簡單,就未必滿足到

不過今次價錢真係幾吸引嘅,唯獨係千值甩班嘅問題囉,22年12月,隨時23年年中至年尾先出到貨都未定,對於有可能移民嘅巴打,訂唔訂係一個幾煩惱嘅問題
k_dash 發表於 23-3-2022 05:06 PM
變形嚟講呢隻唔算高難度,我覺得仲算係安全,好似超重神咁出咗3隻so far無聽到有乜大鑊氣 ...

可能要睇下邊個設計師,千值有試過好複雜嘅mospeada但冇乜出事紀錄,但又試過設計簡單但夠膽死用幼膠條做膝關節嘅騎士凱王…
godmyths 發表於 23-3-2022 12:43 AM
師兄, 如果身在外國, 去日網AMI訂連運費都應該比你這間便宜!

我都有在AMI訂過野, 單價好似平D, 計運費同打稅其實差唔得幾多, 而且單件寄國際通常個外盒都有損傷而且售後非常麻煩, 所以搵本地有代理既美網穩陣D
Finalmoon 發表於 23-3-2022 10:04 PM
我都有在AMI訂過野, 單價好似平D, 計運費同打稅其實差唔得幾多, 而且單件寄國際通常個外盒都有損傷而且售 ...

why not directly order from D4 ??? Aniami cannot help in repairing, it will only at most refund if broken. I heard that D4 would do replacement of parts via direct mail.
點解係千值,其他公司出就訂左。
genesicgaogaiga 發表於 23-3-2022 08:34 AM
why not directly order from D4 ??? Aniami cannot help in repairing, it will only at most refund if ...

我都有去D4睇過, 110USD運費, 所以呢.....其實係一樣價, 哈哈
另外, 真係唔好彩出問題, 我還要比運費寄返香港換貨, 就算平個十幾蚊都唔化算.