Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 變形合体 天元突破 紅蓮螺巖

睇我頭像就知我都係Fans。

半眼果隻絕對係不能超越之作:千值呢隻除咗頭盔不能收納體內,而裙甲又不是全收納入大腿,拳頭於紅蓮形態亦沒有收納一半入前臂;但我都絕對收貨,因為佢應該係可把玩及扭able嘅一隻。
Finalmoon 發表於 23-3-2022 11:22 AM
訂了, 第一隻千值.....

咁快訂咗?師兄請問邊度?定你意思係打算訂?
你好 發表於 23-3-2022 12:36 PM
睇我頭像就知我都係Fans。

半眼果隻絕對係不能超越之作:千值呢隻除咗頭盔不能收納體內,而裙甲又不是全收 ...

SHE果隻做得好仔細,不過裙甲呢點有辣有唔辣啦,SHE係收入大腿,不過咁做就影響可動,依家千記就平衡咗可變同可動
k_dash 發表於 23-3-2022 12:43 PM
SHE果隻做得好仔細,不過裙甲呢點有辣有唔辣啦,SHE係收入大腿,不過咁做就影響可動,依家千記就平衡咗可 ...

同意。

售價定位亦唔同,半眼當然物有所值;但千值而家嘅表現加埋可以粗玩我絕對接受。
雖然應該會入,但我對千值練嘅變形合體玩具真係有保留。

不過,家裡已經有好多不同版本嘅紅蓮螺巖,呢隻應該會分體Display。佢還原動畫幾個scene都好正~~
你好 發表於 23-3-2022 12:47 PM
同意。

售價定位亦唔同,半眼當然物有所值;但千值而家嘅表現加埋可以粗玩我絕對接受。 ...

千值練可以粗玩?
個人覺得,要「變形合體」既玩具都最好小心玩 law
Vince 發表於 23-3-2022 01:34 PM
千值練可以粗玩?
個人覺得,要「變形合體」既玩具都最好小心玩 law ...

相比半眼,千值是可以叫粗玩了。

呢張過癮。

你好 發表於 23-3-2022 01:39 PM
相比半眼,千值是可以叫粗玩了。????

https://bbs.toysdaily.com/forum.php?mod=viewthread&tid=468201&a ...

hahaa ... 我一直覺得 SHE 係「唔可以玩」...
你好 發表於 22-3-2022 10:37 PM
https://www.bigbadtoystore.com/Product/VariationDetails/200387
好似動畫中形象, 呢件產品有多高?
garykuga 發表於 23-3-2022 12:14 PM
Konami那隻經典,絕對冇買錯

我當年出Konami個隻未睇天元,無入到,當幾年後睇番想入已經炒起左,所以呢隻可以考慮入手,CCSToys美型, B廠粗玩,呢隻................藝術品...............唔識點玩!?
你好 發表於 23-3-2022 01:39 PM
相比半眼,千值是可以叫粗玩了。

呢張過癮。

呢張明顯係初次"求其"合體果個名場面
Vince 發表於 23-3-2022 01:56 PM
hahaa ... 我一直覺得 SHE 係「唔可以玩」...

呢隻要好就力就變,扭又驚佢爛,真係得個睇字
你好 發表於 23-3-2022 12:37 PM

今朝日網都已經開訂了, d4toys / 千值殿都有得訂!
Finalmoon 發表於 23-3-2022 02:17 PM
https://www.bigbadtoystore.com/Product/VariationDetails/200387

師兄, 如果身在外國, 去日網AMI訂連運費都應該比你這間便宜!