Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 變形合体 天元突破 紅蓮螺巖

lukyuet 發表於 23-3-2022 11:48 PM
點解係千值,其他公司出就訂左。

等出貨,睇下咩料先入,應該2023年年底會出貨,如果無再再再再delate 既話。
紫月葵 發表於 23-3-2022 06:11 PM
可能要睇下邊個設計師,千值有試過好複雜嘅mospeada但冇乜出事紀錄,但又試過設計簡單但夠膽死用幼膠條做 ...

今次和Mospeada都係T-REX設計,Mospeada的POM關節件有機會因為太緊自己裂開,不過咁細好難調整鬆緊,就算Bandai出品都間中出現自爆情況
https://ibb.co/GWRDW0t
Vince 發表於 23-3-2022 11:18 AM
可能比太多魔改版紅蓮洗左腦,d 隻跟返動畫造型突然有 d 唔慣 …. 覺得好薯
...

我都有同感, 心心念念ccs隻天元,希望會再出, 之前miss 咗
已經有舊版RIOBOT天元,加上CCS版合金天元
我作為造形大於遊玩既玩家,呢隻新版我會PASS。

呢隻賣點係FOR喜歡合體玩具既人
咁講啦,買唔買某角色玩具,睇自己本身鍾唔鍾意該角色;
同一角色買幾多隻,就睇自己對角色喜愛程度。

冇愛嘅,一隻都嫌阻地方;
少愛嘅,一隻出水山口式都夠。
中愛嘅,買隻品質稍高嘅已經收工。
大愛嘅,就自然盡力收。

誇張d講,唔計一堆高達萬能俠舊ip,天元係千禧後最受歡迎機械人,多幾隻玩具都正常。

只欠最重要的巨鑽
Vince 發表於 23-3-2022 04:17 PM
咩呀 ... 未見過機械人合體呀 ...

睇一次笑一次
期待又一隻原著樣加入
benkyo365 發表於 24-3-2022 07:34 AM
美網好似都係final sale黎,amiami我試過千記帝皇萬能俠腳軟,佢offer我免費換但自己俾運費寄返去,運費會 ...

the problem is that JP SENTINEL refuses to do repair or replacement if u buy from AMIAMI or HLJ. They treat it as parallel import. I asked SENTINEL before, they said that they would only offer help if u bought INSIDE JP. Even AMIAMI online is treated as parallel import as the label of JP sentinel license already stated that they would only allow JP INSIDE SALE.
套卡通真心好睇, 未看者絕對建議一看, 畫質頂級, 26集劇情緊密絕不拖泥帶水

超級系自勇者王之後最熱血之名至今超過十五年仍後無來者
熱狗OO 發表於 24-3-2022 05:29 PM
套卡通真心好睇, 未看者絕對建議一看, 畫質頂級, 26集劇情緊密絕不拖泥帶水

超級系自勇者王之後最熱血之名 ...

同意。作為70後的我甚至認為是近廿年最熱血的一套機械人卡通,超熱血,劇情不拖泥帶水。唯獨說畫質頂級則不能認同,因間中亦有崩壞情況,亦幾明顯。
你好 發表於 24-3-2022 05:32 PM
同意。作為70後的我甚至認為是近廿年最熱血的一套機械人卡通,超熱血,劇情不拖泥帶水。唯獨說畫質頂級則 ...

佢崩壞得嚟,玩另類畫法,有時搞笑有時熱血,配合劇情所以唔礙眼
中文解說 updated

Garycharm 發表於 24-3-2022 11:45 AM

絕對讃成 ????
Garycharm 發表於 24-3-2022 11:45 AM

絕對讃成 !