Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 變形合体 天元突破 紅蓮螺巖

nela 發表於 8-2-2023 10:05 AM
各位大佬玩都 post 下相上來呀 !~ 出面好少見貨

唔係唔想POST, 又要經另一個網先上載到, 太恨煩

呢個討論區開左廿年都唔俾人直接上載jpeg, 太outdate的管理方法

有管理層n年前曾經答話無錢維護個容量, 我會話超過兩年的post或相你全剷物得囉, 有幾多%的人會睇舊野

上YOUTBUE睇喇
nela 發表於 8-2-2023 10:05 AM
各位大佬玩都 post 下相上來呀 !~ 出面好少見貨

我都好想Post, 不過還未收到精品收貨通知

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=505312577929
唔識貼圖,求其揾條link upload
圖可以用 https://imgur.com/ upload 圖,之後再 copy & paste 過黎就可以。
謝謝樓上兩位師兄建議、就係呢D先要在外面注册賬號、上載上去後再連接條Link入嚟、弄來弄去都未Up-load完成自己post相意欲都已經跌咗八成。
所以另外一雨位師兄都話麻煩嘅原因。
覺得玩具論壇如果Post相困難係對熱度的好大阻力。
你覺得呢?
nelsonlouis 發表於 9-2-2023 09:00 AM
謝謝樓上兩位師兄建議、就係呢D先要在外面注册賬號、上載上去後再連接條Link入嚟、弄來弄去都未Up-load完成 ...

我條link就係我upload張圖XDDD

真心麻煩...
猴樂團 發表於 9-2-2023 09:44 AM
我條link就係我upload張圖XDDD

真心麻煩...

可能因為我冇注册果個網站、所以用師兄俾嘅連結Click入去、只係得個綱站。
完全睇唔到師兄Up-load咗嘅相。
nelsonlouis 發表於 9-2-2023 10:19 AM
可能因為我冇注册果個網站、所以用師兄俾嘅連結Click入去、只係得個綱站。
完全睇唔到師兄Up-load咗嘅相 ...

我仲以為睇到
Vince 發表於 9-2-2023 12:40 AM
圖可以用 https://imgur.com/ upload 圖,之後再 copy & paste 過黎就可以。

你有追POST的, 希望對POST圖的建議從善如流吧

真係刪晒舊POST唔洗留咁多年紀錄便應該解決容量唔夠的問題

討論區呢種產物已經好OUTDATE, 面對FACEBOOK及YOUTUBE的超激烈競爭再加上新世代唔玩玩具之下, 呢度愈來愈少人及愈來愈少新人架喇....

以前好肯POST野的EFSF兄都唔見左好耐, 德神在此減產, 都主力YOUTUBE; 我明顯有印象就此兩個囉, 應該仲有好多都唔見左或少POST左

玩具要UPDATE, 討論區的維護方式都要UPDATE架...
熱狗OO 發表於 9-2-2023 12:12 PM

真係刪晒舊POST唔洗留咁多年紀錄便應該解決容量唔夠的問題 ...

希望你明白,Toysdaily 既 sever 空間係有限。我地唔可能每一個會員都給予空間。
另外,仲有另一個另大既問題就係,sever 每幾日就會有 黑客 攻擊,開放網友 upload 圖片 = 開啟大門比 黑客。
所以我不能、亦不可負上 d 個責任。
現在做法雖然係多左步驟,但亦有好處就係:你有一個私人既相簿。如果 toysdaily 有乜東瓜豆腐死左,你既玩具相亦不會同 toysdaily 一同消失。
Vince 發表於 9-2-2023 01:13 PM
希望你明白,Toysdaily 既 sever 空間係有限。我地唔可能每一個會員都給予空間。
另外,仲有另一個另大既 ...

黑客我明D, SEVER我就是不明白, 就是只擺一年甚至半年的POST都解決唔到容量的問題? 咁只KEEP三個月又如何? 1個月? 都支持不住? 不會吧? 呢度的人都係當玩具新聞睇, 唔多睇舊野個喎

至於話 "會員的玩具相" 無晒就絕對唔係問題喎, 自己都會KEEP架喇, 放得係度的唔會怕無左個喎
熱狗OO 發表於 9-2-2023 12:12 PM

真係刪晒舊POST唔洗留咁多年紀錄便應該解決容量唔夠的問題 ...

多口講句,唔好攞TD同Facebook比,Facebook看似免費,其實係出賣緊你既私隱來不停推送廣告俾你,我望落唔覺有人係TD落廣告,如果TD開放post圖,換來不停彈廣告俾你,或者一見到你鬧笨大就即ban你,你又接唔接受到呢?
多口問句、又或者可否考慮降低圖片等級限制要求?
就算我呢D半新不舊的會員、由於只對有興趣的玩具發言、要達到可以Up-load權限的"玩具帝國中尉"等級也是無期。
fallout8 發表於 9-2-2023 02:21 PM
多口講句,唔好攞TD同Facebook比,Facebook看似免費,其實係出賣緊你既私隱來不停推送廣告俾你,我望落唔 ...

我不同意TD開放圖會有推送廣告問題, 甚至覺得莫名奇妙

你都有/用過用其他討論區吧?

或者請問那一個討論區行緊TOYSDAILY呢個上載圖片的機制? 超過十年前UWANTS或HKDISCUSS都不會, 及能直接上載Jpeg
熱狗OO 發表於 9-2-2023 03:00 PM
我不同意TD開放圖會有推送廣告問題, 甚至覺得莫名奇妙

你都有/用過用其他討論區吧?

我岩岩入左去discuss,一click其中一個帖就即彈廣告呀