Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] SRX

如果呢隻要大換件之餘又要二三千的話, 比貴D買千值練可能仲開心
Vince 發表於 12-7-2021 02:40 PM
出隻大 d 既未得 law ... 肯做唔會做唔到 ... 問題係佢肯唔肯做 ...
出隻 食玩 1黎可以試下市場,2 黎又 ...

笨大先唔去爭呢啲MARKET啦,開發成本又高,賣又唔賣得多,得成斑老人家識

出食玩成本平,利錢又高
次次SMP都係魂限配件貴過本體。合體仲一地件…不過出大贊卡先好喎
單以灰模size而論,$1500-2000應該走唔甩。

但SMP既質素真係好參差,好似戰隊嗰D出得好好,但冰炎風雷四龍出到砌都唔想砌,結論係要睇下換件慘況如何同埋關節強度設計(尤其係大合體股關節)
genesicgaogaiga 發表於 12-7-2021 10:54 AM

佢地試玩嗰套係千記,SMP未有試作品,連寺田都話唔知有幾大隻,唔好誤導
ln0 發表於 12-7-2021 07:27 PM
佢地試玩嗰套係千記,SMP未有試作品,連寺田都話唔知有幾大隻,唔好誤導 ...

一拿上手 裙甲位就甩下了 哈哈
ZZ-Gundam 發表於 12-7-2021 04:31 PM
單以灰模size而論,$1500-2000應該走唔甩。

但SMP既質素真係好參差,好似戰隊嗰D出得好好,但冰炎風雷四龍 ...

SMP 我自己玩過始源勇者王  斷空我

如果玩SRX的話感覺很危險.....

如果是HG 帝皇萬能俠的質素才可以考慮.....
日B Candy部staff blog
日本食玩staff 已經講咗成隻合體超過30CM, 即係同隻Volks 千值一樣大,可以估下佢哋會收你乜價錢⋯
不過咁大隻又要跟人家一樣挑戰最小換件,SMP啲膠質頂唔頂得到架⋯⋯
大合體(SRX)需要大量換件就冇意思了......
真係睇住人嚟打
worrow 發表於 12-7-2021 09:40 PM
大合體(SRX)需要大量換件就冇意思了......

要特登出多盒合體件,我諗到2個方向,1: 相信換件量都唔會少,2: 會有造型/變型先決比大家選擇,因為佢有資料講想做到小量換件,咁好可能係後者。。。
eddiem249 發表於 12-7-2021 11:17 AM
我唔知當中有咩關連.....

有邊隻SMP出過而合金魂無出過,最係合金魂有出返?

我會覺得SMP就係用作捨遺+補足合金魂局限,合金魂無信心出果啲就好大機會流到嚟SMP呢條line度,有出合金魂果啲就以補足合金魂缺點方向再炒多次,再講呢次SRX,你話佢係好大熱又唔太係,大把人唔鐘意佢,機戰die hard fans會對佢有愛啲,以刃馬一體作例子就說明咗OG界裡大熱未必會有好強銷量(我記憶中刃馬合金魂唔算好好賣)
1k左右可以,但食玩要2,3k 真係接受吾到
toys991 發表於 13-7-2021 02:47 AM
1k左右可以,但食玩要2,3k 真係接受吾到

買齊勇者指令都唔止一千
睇佢現在定價取向,成套加埋應該過2K,不過一定平過當年買電擊隻PVC膠