Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

根本英俊 發表於 24-7-2021 01:11 AM
美金699.......而家D玩具下下都過5000....點玩呀!

依隻百獣王高38cm高,笨大既DX V型高36cm,DX V型賣四千幾,如果依隻開699美金,既係貴笨大果隻千幾蚊,值唔值咁貴真係見仁見智。
說真的,完勝超合金魂,只能說真的一分錢一分貨,
如果加多條 key ,盾再大個 D 就 perfect ,最好有城堡背景紙版,不過都要睇價食飯
fallout8 發表於 24-7-2021 09:29 AM
依隻百獣王高38cm高,笨大既DX V型高36cm,DX V型賣四千幾,如果依隻開699美金,既係貴笨大果隻千幾蚊, ...

699美元,即係成5千蚊,大部份人唔係買唔起,只係唔覺得有需要。只有好少數好少數嗰啲百獸王死忠+完全變形L先會有興趣....

我只係輕玩家,我3舊買隻SMP再自己噴就已經夠了
馬仔 發表於 24-7-2021 12:41 AM
其實合金魂條line再係咁落去,應該可以收皮,其他廠出咩都靚過你。

又有幾多人願意用699美玩買童年回憶? 用千幾就多,合金魂係唔會死既...

呢度夠多人話SMP又貴又垃圾,但係就越出越有......

其實高價大件既玩具市場好細
eddiem249 發表於 24-7-2021 11:42 AM
又有幾多人願意用699美玩買童年回憶? 用千幾就多,合金魂係唔會死既...

呢度夠多人話SMP又貴又垃圾,但 ...

同意...合金魂係唔會死...另外人地有既皇牌係多版權...
希望到時三千中,一直忍手不買合金魂,就是見又貴又略嫌不足,這隻除價錢外,沒什麼好挑剔了,連人仔都上色靚靚給你。
希望到時三千中,一直忍手不買合金魂,就是見又貴又略嫌不足,這隻除價錢外,沒什麼好挑剔了,連人仔都上色靚靚給你。
eddiem249 發表於 24-7-2021 11:42 AM

呢度夠多人話SMP又貴又垃圾,但 ...

同意,合金魂千幾二千蚊有咁既質素算係咁,依家係擔心佢可以出超級系機械人差唔多出曬,出到無野好出。
fallout8 發表於 24-7-2021 12:53 PM
同意,合金魂千幾二千蚊有咁既質素算係咁,依家係擔心佢可以出超級系機械人差唔多出曬,出到無野好出。 ...

要出大把野出,不過睇下笨覺得有無錢賺...

可能合金魂mb化就真
very very good 的鳥仔腳..........
fallout8 發表於 24-7-2021 09:29 AM
依隻百獣王高38cm高,笨大既DX V型高36cm,DX V型賣四千幾,如果依隻開699美金,既係貴笨大果隻千幾蚊, ...

其實B記果隻係2600正常價, 另外我想講既係, 而家既玩具廠, 一盒玩具郁下都二千以上, 我無諗過有一天買玩具二千蚊竟然會用平黎形容, 去到而家5000以上一盒, 呢個竟然無人覺得係問題, 有師兄仲話攞埋家人果5000雙入.....當然我對百獸好有愛, 同時對宇宙飛龍都好有愛, 呢D都係兒時回憶, 但我未去到用5000蚊買一盒玩具然後同自己講好抵好平同因為愛就任性一次去買...或者我應該唔係好啱再玩玩具...而家食玩一盒, 求其都3百幾, 再上限定去屈妳買埋其他同系列既款都大把人買既年代, 我都係上黎睇大家出圖就當玩左算....五千蚊, 有太多野可以做到啦!
根本英俊 發表於 24-7-2021 01:39 PM
其實B記果隻係2600正常價, 另外我想講既係, 而家既玩具廠, 一盒玩具郁下都二千以上, 我無諗過有一天買玩 ...

學+X哥四叔果句,依家磚頭,麵粉,大媽人工貴曬,件玩具成本貴左賣得貴在所難免,再加上市場上有班唔睇價既買家支持,成皮野一部iphone都大把人排隊買,所以依家d玩具愈賣愈買貴,我都好懷念十年前幾百蚊買到隻伊迪安,千頭買到隻高質HT12吋既日子,往事只能回味

我依家都係「精選」d玩具來買,其他果d上TD或youtube睇人地玩當自己玩左算數

現在bandai的確優勢係版權,就算講到最差的情況,佢靠版權已經唔使憂,玩晒,其他公司冇得同佢比,同佢鬥爭市場,依個的確係事實,其它公司如能成功購入那有條件的版權,没有收費太高或再被加入一些苛刻的條款,到其他公司產品生產出貨時,bandai短時間內沒有推出或再版同類型產品時,已經可能是皇恩浩蕩了,依個的確係現在現實的情況,玩具……都係隨緣及買自己認為喜歡的吧
根本英俊 發表於 24-7-2021 01:39 PM
其實B記果隻係2600正常價, 另外我想講既係, 而家既玩具廠, 一盒玩具郁下都二千以上, 我無諗過有一天買玩具 ...

我都覺得現今玩玩具越來越奢侈,就連大陸啲玩具都質素越嚟越好,越嚟越貴。
所以唔係好有愛的話,最好都係隨緣,貴價玩具都係等劈價先買