Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

根本英俊 發表於 24-7-2021 01:39 PM
其實B記果隻係2600正常價, 另外我想講既係, 而家既玩具廠, 一盒玩具郁下都二千以上, 我無諗過有一天買玩具 ...

現在叫做有d質素玩具已經由1千尾2千頭起跳,5千一盒超合金自己就接受唔到

本來想無視,但係俾呢兩張相動搖,
堅毒~~~~~

同價位嚟講呢隻毒過隻GX100好多下
至於GX71, 其實定價只係3萬yen未包税,正常價只係2千左右,不過已經算係佢個價位之下交足貨

Garycharm 發表於 25-7-2021 12:17 PM
本來想無視,但係俾呢兩張相動搖,
堅毒~~~~~

官圖無限好......
咁又咁講, 記得嗰陣出過一隻ultimate voltron ex, 膠版40cm高, 冇任何合金成份都要接近4千, 呢隻相比就唔貴喇

分享一下以前覺得若果能合金化會極神嘅片先:

https://youtu.be/4QZuL51ma4A

[5PRO-CA-10401] VOLTRON

产品信息

授权: Voltron
授权方: DreamWorks Distribution Limited.
系列: CARBOTIX
产品编号. : 5PRO-CA-10401
产品类型: Non Scale Action Figure
产品大小: 210mm X 125mm X 380mm
产品重量: 约3kg (包含包装)
总尺寸:
1. 包装尺寸: 约W 440mm L 520mm H 260mm
2. 外箱尺寸: 约W 470mm L 550mm H 300mm (1 pc / 1 carton)
(尺寸和重量会稍有更改)
UPC: 8809321479531
预计发货日期: 4Q, 2021
价格: 699 USD
是否限量: 未定

介绍

下面介绍Blitzway雄心勃勃准备的新的Carbotix系列Voltron。

为了最完美地再现动画片中的Voltron,Blitzway的开发团队仔细分析了这5个狮子,在完美保持狮子状态的同时,还拥有可以再现动画中狮子们姿势的关节。另外,即使五只狮子合为一体成为Voltron,其形态也不会受到影响,可以实现完美的活动并存。

为了在合体过程中让购买者能感到乐趣,在制作时对多种材料进行了思考。另外,为了合体时、变形的过程中不受到压力,果断地删除了不必要的结构,为打造更好的结构,尝试了多种设计。

与现有Carbotix系列一样,在适当的地方使用了合金,使消费者感到机器人的沉重感。

每只狮子的眼睛都有LED功能,可展现生动感十足的机器人形象,机器人合体时可隐藏不必要的部分,可进一步展现从动画片中看到的完成度极高的Voltron形象。

同时可通过提供的代表各个狮子光轨形象的可动底座,来进行展示五只狮子的空中姿势。该支架在Voltron形态时可用于放置武器,另外底座内部可一次性收纳19种的多样武器,提供高便利性。

不要错过由最棒的BLITZWAY R&D团队制作的Voltron。

产品说明

[5PRO-CA-10401] VOLTRON

・Non scale的CARBOTIX系列可动手办
・手办尺寸约380mm高
・狮子腿的覆盖功能(Voltron模式)
・狮子眼睛的LED功能
・为可再现动画中场面而设计的可动关节
・5个Voltron的飞行员
・坐在Voltron内部的飞行员
・1个可替换的咆哮面部配件
・19个Voltron武器
・1个具有武器储存功能的底座
★生产细节如有更改,恕不另外通知。
★原型显示与最终产品会略有不同。

材料

1. 手办: Diecast, PVC, ABS, POM
2. 底座: ABS
3. 装备: PVC, ABS
4. 包装: PET Blister, Color EPP + Color Box

团队

制作者 : Sungwoong Bae, Won Choi
策划者 : Sungwoong Bae
执行董事 : Director K (Kwon Hyuck Chul)
市场营销 : Won Choi
资深总监 : Typhoon Kim
生产管理 : Director K (Kwon Hyuck Chul)
艺术总监 : Rainman
设计 & 3D设计: Konkuk Kim, Kwangse Oh, reFe Yoon
底座 & 配件设计: Konkuk Kim, Kyoungwook Kim
涂色: Kwangse Oh,
铸件 : Kyoungwook Kim
艺术助理: 1_UNG, Sanghyuk Yoon
助理经理: Eric Lee, Lang Xu
摄影师: Shingiru Studio
摄影编辑: Changkyu Kim, Yoon Jang, Zhou Hai
包装设计: Changkyu Kim, Yoon Jang, Zhou Hai
The Blitzway Design & Development Team
Manufactured by BLITZWAY CO., LTD.
ToyKnife 發表於 26-7-2021 03:19 AM
分享一下以前覺得若果能合金化會極神嘅片先:

呢隻只係造型及塗裝神,變形及合體結構一點也不神吧?!
你好 發表於 26-7-2021 11:51 AM

當然只係造型及塗裝啦~!! 同埋佢對Voltron 嘅愛囉。只用卡紙,自己設計etc,當年來講好勁呀~
你好 發表於 26-7-2021 11:51 AM

叫做多幾塊遮醜板咁啦
JohnWick 發表於 26-7-2021 02:02 PM
叫做多幾塊遮醜板咁啦

但38CM高...真心大隻, 如果同價位計, 佢抵入過大空魔龍, 我都係兩隻選一隻, 一係入百獸王, 一係入大空魔龍, 不過誠意計, 百獸真係滿滿的誠意, 隻大空魔龍唔好話金剛可唔可以變前中後期, 武器都唔多樣都算, 就連隻魔龍差唔多咩武器都無, 佢果兩支鑽頭妳俾埋我, 外加小小特效及武器, 我都會諗下入邊隻, 而家如果入妳, 即係要入埋魂限, 到時又千幾二千, 即係我買一盒要7-8000先埋單既玩具? 太OVER啦...不過而家隻百獸都5600上下, 只希望到時開訂有機會下調啦...唉...5千蚊...真係可以做好多野....同埋如果俾老婆知用五千蚊買盒玩具, 真係唔知會發生咩事....
根本英俊 發表於 26-7-2021 02:47 PM
但38CM高...真心大隻, 如果同價位計, 佢抵入過大空魔龍, 我都係兩隻選一隻, 一係入百獸王, 一係入大空魔 ...

師兄放心,就算老婆唔知價錢,剩係見到咁大個盒,你一樣唔知會發生咩事~~~
但38CM高...真心大隻, 如果同價位計, 佢抵入過大空魔龍, 我都係兩隻選一隻, 一係入百獸王, 一係入大空魔 ...

師兄搏唔過 咁大盒衰硬 為左隻公仔家變唔值得
JohnWick 發表於 26-7-2021 03:12 PM
師兄搏唔過 咁大盒衰硬 為左隻公仔家變唔值得

咪係!除非....除非....除非為o左兩隻公仔啦!

支持師兄兩隻都入!

官方答案:請另外自備五千蚊買個包包返屋企....