Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

昨天已訂 ,之前未有超合金魂百獸王 ,只有20周年美版(未開)及可能有25周年版(忘記了) , 希望不會像當年奇蹟十五機第一版($2388)的惡夢.
fallout8 發表於 28-7-2021 08:06 PM
我既意思係樓上有師兄係米青開4480時落左訂,甘係收貨時間鋪會唔會話當時開錯價,其實係收五千幾?{:8_64 ...

有師巳打左去問, 話都係計番4480, 抵左!
恭喜可以平幾百入手既師兄們

我入唔到超合金魂果隻, 所以訂左呢隻, 某程度上兩個都唔同方向, 如果妳以正常價2260入百獸, 我覺得係抵, 但如果係炒價入, 我就情願入呢隻, 當然可能佢會有跳樓價, 但都係果句, 大空魔龍我會等佢跌, 因為佢真係唔係好值5000UP, 但呢隻滿滿既誠意, 係呀5000我都覺得好貴, 係真心貴, 都係我第一隻咁貴既玩具! 除番開差不多1000一隻獅子, 但又燈又活動關節又駕駛員咁, 想玩既元素真係響晒度, 係好肉痛, 不過有期待...希望唔好軟骨散啦!

利申:以為POST+隻勇者王係最貴, 點知一山還有一山高, 我仲訂左柯柏文隻程式版, 有無師兄知道邊度可以賣血....
根本英俊 發表於 29-7-2021 02:01 PM
我入唔到超合金魂果隻, 所以訂左呢隻, 某程度上兩個都唔同方向, 如果妳以正常價2260入百獸, 我覺得係抵, 但 ...

消費卷幫你找左條百獸王數,依家唔洗煩五千蚊點用咪重好
good news ... Spinning Laser Blade (即係似「盾」果個飛鏢) 會加大 !!
updated

紅綠獅子基本上冇合金.....,可能驚不舉
呢個價太進取, 都係要再諗諗
Vince 發表於 13-8-2021 03:01 PM
good news ... Spinning Laser Blade (即係似「盾」果個飛鏢) 會加大 !!
updated

目測淨係得d獅子既手手腳腳係合金....
對比返gx-71,合金部位同gx-71近乎一樣。
fallout8 發表於 13-8-2021 03:41 PM
目測淨係得d獅子既手手腳腳係合金....
對比返gx-71,合金部位同gx-71近乎一樣。
...

可能係觀點與角度問題。我反而覺得「最重要嘅骨架同關節都係合金」。

利申:我未訂,5 Pro有出other edition嘅前科。應該話唔係前科,係習慣。
ToyKnife 發表於 13-8-2021 05:42 PM
可能係觀點與角度問題。我反而覺得「最重要嘅骨架同關節都係合金」。

利申:我未訂,5 Pro有出other edi ...

個人睇法,去到5K依個價位,d人對件玩具既各樣要求會高左,包括合金既多少
四千中係我極限,所以隻 New 和 Sazabi 我從來都沒有考慮過。
雖然會覺得不錯,但太過高價,覺得還是遠離好些,畢竟是玩具!
出咗貨先考慮
知道驚太重至將合金放在關節,不過喜歡獅身合金,暫時有合金魂就算了

不過5pro各樣都好吸引