Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

fallout8 發表於 28-7-2021 06:40 PM
弱弱一問,似打錯價,收貨時會以錯價交易?

一定唔會用之前打錯的價錢啦,差咗成千蚊喎,加埋好似有人話錯價時訂張單都係寫五千幾
馬仔 發表於 28-7-2021 06:57 PM
入左合金魂要想想先入,未入既,咁既價錢,應該要諗完又諗,最後都係要諗到出貨都仲諗。 ...

5千2買一隻合金玩具 我真的覺得超乎常理 這是什麼行為
Dancougaproto 發表於 28-7-2021 07:22 PM
一定唔會用錯價啦,差咗成千蚊喎,加埋好似有人話錯價時訂張單都係寫五千幾 ...

我既意思係樓上有師兄係米青開4480時落左訂,甘係收貨時間鋪會唔會話當時開錯價,其實係收五千幾?
冇買合金魂版,哩個size哩個價都正常,造型睇落都幾正,5千消費卷俾哂佢但有冇咁啱呀??
fallout8 發表於 28-7-2021 08:06 PM
我既意思係樓上有師兄係米青開4480時落左訂,甘係收貨時間鋪會唔會話當時開錯價,其實係收五千幾?{:8_64 ...

個嗰人話訂就寫4480,但結帳單係寫5190,所以應該係寫錯價但我諗可以因為咁退訂啩?
JohnWick 發表於 28-7-2021 07:39 PM
5千2買一隻合金玩具 我真的覺得超乎常理 這是什麼行為

自從IPhone開一萬,解匠高達開七千,好多唔合理既定價已經變成合理
fallout8 發表於 28-7-2021 08:32 PM
自從IPhone開一萬,解匠高達開七千,好多唔合理既定價已經變成合理 ...

唔應該用iPhone比,解體匠機先真係apple to apple。

而解體匠機其實係無可能7000入手,儲埋浮游炮同維修工程組件,唔計炒價已過10,000。。。
超合金玩具機器人越做越精緻,但價錢也越來越不平凡了.......
ToyKnife 發表於 28-7-2021 09:03 PM
唔應該用iPhone比,解體匠機先真係apple to apple。

而解體匠機其實係無可能7000入手,儲埋浮游炮同維修 ...

事實係Apple帶頭加價在先,其他廠商見到IPhone成功左,例如三叔高階手機,N記顯卡Titan/1080ti..到笨大解匠跟住有樣學樣推高到d價離曬地。
做乜依加d玩具吓吓都5千起跳
唯有寄望推出後跌價才入,每隻老虎成千銀,其實每隻賣 $500 - 600 會比較易接受。
已有合金魂, 所以會無視呢隻野
fallout8 發表於 28-7-2021 06:40 PM
弱弱一問,似打錯價,收貨時會以錯價交易?

問咗會跟返4480交易????
呢個SIZE,仲要3KG重,估計合金成份應該唔少野,解體匠機差唔多高度,唔計背包都係得1.9kg
依隻百獸王既出現唔知會唔會令下個月果隻合金魂百獸王較易入手呢....