Toysdaily 玩具日報

超級機械人大戰專櫃!! - 完結篇 (page 6 玩遊戲!!)

勁呀:no:個櫃真係無敵:no:
原文章由 洛迪文 於 4-6-2007 06:34 PM 發表

Monster? What's that?

就一齊邊睇玩具邊吹水

sorry wrong name.....
is called ベターマン ( BETTER MAN ) in
スーパーロボット大戦 COMPACT3

http://www.youtube.com/watch?v=454YyVGiYyc
cant fine any pics....

and one more called 合身戦隊メカンダーロボ actually
http://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/97887380
http://www001.upp.so-net.ne.jp/STUDIO-SA/gallery/mechander/

hope it can make your collection fulfill :DD

[ 本文章最後由 getter31 於 5-6-2007 10:14 AM 編輯 ]
Great!
文大大!  looks like 大武士 is missing.....
there must be a reason!!!! y y y :handshake:
原文章由 getter31 於 5-6-2007 10:12 AM 發表

sorry wrong name.....
is called ベターマン ( BETTER MAN ) in
スーパーロボット大戦 COMPACT3

ht ...

原來betterman同金剛小寶貝有出機戰~~~:@
不如做張仿機戰地圖o既木台面~~~~hehe
天威勇士!!!:shiny:
係呀, 其實仲有幾隻未有, 包括:

1. 覺醒人Betterman       (搵唔到有產品),
2. 金剛小寶貝                 (等緊Yamato隻figure, 舊版太貴),
3. 大武士                          (等緊合金魂, 舊版唔靓),
4. 無敵機械人G7            (無任何消息出玩具, 而舊版又太貴又唔靓)
5. Macross Plus主角機 (無細版玩具/模型出過, 可能要搵手辦!)
6. DETONATOR•ORGUN (又係無玩具/模型出過, 可能要搵手辦!)

高達唔計, 當佢一個系列算, 況且多隻高達都唔覺眼!
應該除o左呢6隻就齊喇, 有無機戰迷話俾我聽有無數少?

[ 本文章最後由 洛迪文 於 5-6-2007 01:26 PM 編輯 ]
羨慕.....:shiny:
同大家玩個遊戲, 估下/數下個櫃有幾多個機械人? 今晚開估!
貼士:
1. 唔計個隻你地都未必留意到既Bon太君, 同埋K-Jader前面條女, 因為佢地唔係機械人
2. 留意d機械人前前後後都有d匿埋
3. 用放大既圖數好d
原文章由 洛迪文 於 5-6-2007 12:41 PM 發表
同大家玩個遊戲, 估下/數下個櫃有幾多個機械人? 今晚開估!
貼士:
1. 唔計個隻你地都未必留意到既Bon太君, 同埋K-Jader前面條女, 因為佢地唔係機械人
2. 留意d機械人前前後後都有d匿埋
3. 用放大既圖數好d

我估九十九~~~:DD 計唔計埋連娜架~~~:?
1. 覺醒人Betterman       (搵唔到有產品),
<---just did a quick search ... really nothing....:die:

3. 大武士                          (等緊合金魂, 舊版唔&#38739;),
<--me too :)

4. 無敵機械人G7            (無任何消息出玩具, 而舊版又太貴又唔&#38739;)
<--me too....等運到。。。。:?

5. Macross Plus主角機 (無細版玩具/模型出過, 可能要搵手辦!)
<---YF-19 Yamato is ok !!! :shy:

6. DETONATOR•ORGUN (又係無玩具/模型出過, 可能要搵手辦!)
<---:die: ......
我估 111 :!:!
以上都係唔岩, 開估lu, 答案係104隻, 我估最易睇少既係:
1. 三一後面, 仲有舊三一(世界最後之日ver.), 同埋黑三一,
2. GGGG前面既保羅霍特
3. 蓮娜係機械人, 梗係計埋啦! 佢o係機戰有出場o架!!