Toysdaily 玩具日報

查看: 139451|回復: 162

超級機械人大戰專櫃!! - 完結篇 (page 6 玩遊戲!!)

小弟呢個櫃係專存放機戰有出過場既主角機械人, 大路如高達, 萬能俠就一定有, 冷門如大王者, J9系列, 魔境傳說都不會放過.
儲o左超級機械人咁多年, 今晚終於同各位同好分享小弟10年既珍藏. 講起黎儲呢個櫃o既機械人真係歷盡倉桑, 例如o係日本eBay 搵o左好耐既銀河旋風, 銀河疾風; o係Yahoo搵既翼神, 威龍, 占美, 阿洛; 買o左之後赤到入肉既金毛; 番查番先知有加入機戰既艾斯加科尼......
儲呢個機戰系列係我10年o黎最大既收藏, 希望各位都鍾意呢個櫃, 同埋有邊個機械人想睇清楚d, 小弟會盡量post近鏡.

全完集合!!

左翼

右翼

左翼 1,2,3 界層

左翼 4,5 界層

右翼 1,2,3 界層

右翼 4,5 界層

特別介紹: 天威勇士,倍功夫係小弟最喜愛既超級機械人,呢三隻阿積,阿洛占美搵左好耐,而造型亦好好,大家睇過佢\\\\地o係機戰既表現就知佢地幾吸引!

特別介紹: J9系列:銀河旋風,銀河烈風,銀河疾風!!隻銀河旋風係咁多隻銀河旋風玩具中造型最靓的,老實講,都係為o左完成機戰系列先買佢地!

特別介紹: 大王者, o係機戰比較冷門既作品, 但我幾鍾意佢既設計, 而呢盒模型係o係Yahoo Japn bid既, 上色後造型靓過Cover玩具, 所以最後決定要呢隻唔要玩具版.

特別介紹: 機甲戰記威龍, 呢隻係Bandai模型, 但相信好快會被魂Spec版取代!!

[ 本文章最後由 洛迪文 於 5-6-2007 12:42 PM 編輯 ]
ericdc116 發表於 26-1-2015 12:52 AM
師兄我想問下,你櫃入面隻J方舟邊度搵返黎.@@

係多年前Yujin出嘅不可動完成品.

順便預告一下, 闊別8年, 小弟嘅超級機械人大戰專櫃將於4月新屋重出江湖, 希望各位機械人迷多多支持!

好多謝仲有大大嘅支持! 個櫃多左新野, 但係好亂, 既然係仲有人支持, 等我呢幾日update個櫃再post新相 ...
洛迪文 發表於 26-2-2010 12:38 AM

快d啦 ~~~~ :handshake:
謝樓上各大大欣賞!小弟之新玩具櫃已完成,各路super robot將會進駐,到時再同大家分享!
洛迪文 發表於 2-2-2015 11:22 AM
係多年前Yujin出嘅不可動完成品.

順便預告一下, 闊別8年, 小弟嘅超級機械人大戰專櫃將於4 ...

ching是使我掉進機械人毒坑的毒源之一! 期待並支持你重出江湖!!
好..........好多...........好勁.................. :Q
超勁!!! :shiny: 好整齊啊.
:Q數十萬支出
好勁:Q,比個小朋友來就無命
好壯觀.@o@..""thanks!!!!
原文章由 洛迪文 於 2-6-2007 11:31 PM 發表
小弟呢個櫃係專存放機戰有出過場既主角機械人, 大路如高達, 萬能俠就一定有, 冷門如大王者, J9系列, 魔境傳說都不會放過.
儲o左超級機械人咁多年, 今晚終於同各位同好分享小弟10年既珍藏. 講起黎儲呢個櫃o既機械 ...

無電童:DD
藍燈會唔會照到玩具變色呢??:?
:):)又一神人
直頭可以玩機械人大戰呀.....
好勁呀~!!!!!!!!:shiny: 厲害~:):)
I always love to see your cabinets~~~~~~~~~~~ U have show what is a hardcore toys collector should be~~~~~~~~~~ :D
勁:shiny:
隻機戰猛禽好快手:shiny:
原文章由 338242 於 2-6-2007 11:47 PM 發表

無電童:DD

真係無? 仲有好多謝大家欣賞, 多晒!

[ 本文章最後由 洛迪文 於 2-6-2007 11:54 PM 編輯 ]
:@好壯觀的辦房.............