Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 真三一萬能俠 一號

CPY_2001 發表於 3-3-2018 09:02 PM
介唔介意影埋對角同埋大細眼?真心想知,因為暫時你係第一個中大細眼問題 ...

隻角我自己整返直左,眼就無眼睇。
其實C兄既問題攞去換都未必有得換(部份算係QC問題), 如果自己整到我都會自己整...
vegestore 發表於 3-3-2018 08:39 PM
師兄,我無呃你,因為我去過千值練到換野,果到太遠同埋無時間,我覺得自己整到咪自己整返囉。

...

好彩師兄你有影相,唔係又比人以為吹水,
其他師兄要整都可以參考下

其實一定會有沒裝好的
我之前買SR合金更慘,整個臉是黏歪就算...
拔下來才知道臉後面的卡榫本來就斷掉,組裝阿姨硬黏上去
連修都沒辦法修...
只能重買一隻~
vegestore 發表於 3-3-2018 09:10 PM
隻角我自己整返直左,眼就無眼睇。

點解無畫眼線既?
印象中舊三一冇咁差
真係......:38:
雖然我想話對眼問題好細,放到隻野咁大都係睇到少少偏差.但係認真今次我自己都係失望既,之前千值練因爲真係做到實物官圖接近一致所以較有好感,今次之後尼緊隻黑百合一定唔會訂,唔想有種受騙既感覺
點少少模型油上去 得唔得?
wklchris88 發表於 4-3-2018 01:23 AM
點少少模型油上去 得唔得?

太細,我都無能為力,希望千值練睇到呢個POST,之後既出品QC 會改進啦。
vegestore 發表於 4-3-2018 10:51 AM
太細,我都無能為力,希望千值練睇到呢個POST,之後既出品QC 會改進啦。

以前留言俾千記FB佢哋都會回應,之後就唔再理你……所以我唔會再訂千記產品,等報告先決定入唔入免得又勞氣!
其實,論型,論可動,我很鐘意千值練的商品,但很肴望日後的產品不要經常性的發生變化; 畢竟每支都不便宜,要買家不計較也是很難的!:38:
vegestore 發表於 4-3-2018 10:51 AM

細心的去睇,相信係將個眼睛橙黃色的模件按裝上去時的問題。那雙眼珠應該是凹下的,再在凹下的位上黑油作眼珠。

但如果按上去時橙黃色的件按得不夠正中(又或者是模件唔夠fit的設計問題),咁就有可能大細眼珠。。
追風 發表於 4-3-2018 08:25 PM
其實,論型,論可動,我很鐘意千值練的商品,但很肴望日後的產品不要經常性的發生變化; 畢竟每支都不便宜, ...

如風兄所言、造型、可動。千值練的產品都應該冇得輸!
三一所有野都好!除左全上色件變左部分膠色和扭甩腰外。唔上色可能是工序問題、扭甩腰是設計和生產時有些部件鬆緊不一已產生。希望千值練能吸收每次玩家對他們的批評。而作出正確的對應啦。
利辛本人也有扭斷腰問題、不過自行解決。現在把玩得幾開心。
唔知笨大會唔會出番隻三一MB版出來比較下。
剛開箱扭左陣
無上色的確幾重膠感,收得二千幾好應該全上色
宜家唯有安慰自己無上色無咁易刮花

腰部無想像中咁易甩,慢慢轉就無咁易出事

可動性好好,可惜大腿都係唔能夠夾實
特別係向前踢時更明顯

總括黎講都有啲失望
可能因為期望過高啦
上色方面扣晒分
配件就不過不失,可動性都維持到一貫水準