Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 真三一萬能俠 一號

我尋晚都試過條腰甩開⋯⋯之後要用勾 "dick" 起下面銀色個 joint,再攞上身灰色 joint 入番落去⋯⋯搞咗一陣⋯⋯好彩無斷但無諗過條腰位係咁設計⋯⋯

另外都有一個問題,就係機身連接個座果個位,係上身果度,但因為下身好重,所以其實用座就唔太夠力擺 pose⋯⋯

不過都要講句,個造型真係好靚
lull 發表於 1-3-2018 05:15 PM
我尋晚都試過條腰甩開⋯⋯之後要用勾 "dick" 起下面銀色個 joint,再攞上身灰色 joint 入番落去⋯⋯搞咗一 ...

佢用呢個設計是想前後左右都能動, 同時成本應該比較平, 但接合緊密性問題就忽視左.
未攞貨
就咁睇圖個ball joint窩位唔夠深,咬唔實個關節
個設計有啲智障,既然連接上半身已用ball joint
下半身用返前後+左右扭關節已夠,又唔會咁易甩
我反而覺得最煩係呢個位只係擺上去,一郁就甩!

只隻手呢支軸已經有白化.........

看千值鍊微博上的圖,
TOYSOUL2017記者會上所展示的好像就是現在成品的質感了,
一些紅色的部位的成型色以這個價位對我來說不ok,

https://twitter.com/tekkiymtmt?r ... l.co.jp%2Findex.php
轉貼日本人Twitter上發的圖

https://twitter.com/MKstsk

上年toysoul展出果隻肯定係有上色,我有影到相,唔識擺上尼,近乎全隻都有上色架

本來以為記者會上的是要發售的實物、攤位上的是全上色,可能是我看花了 謝謝解答  發表於 1-3-2018 09:43 PM
CPY_2001 發表於 1-3-2018 09:34 PM
上年toysoul展出果隻肯定係有上色,我有影到相,唔識擺上尼,近乎全隻都有上色架 ...

Use facebook as source.  :)
馬仔 發表於 1-3-2018 03:39 PM
即係一定要拆上面個PARTS, 攝入去下半身個BALL頭到, 要整實, 可能要用一支又幼又硬物硬推入去........... ...

好似有CHING話下半身肴到, 但真係唔敢試, 頭先我拆左上面個波球, 點知真係堅實宜家用力都入唔返去....  拎返去整算啦頂

D大請問這裡如果出圖的? thanks
呢次我兩大教訓:1訂千記 2菇豬訂千記
CPY_2001 發表於 1-3-2018 09:34 PM
上年toysoul展出果隻肯定係有上色,我有影到相,唔識擺上尼,近乎全隻都有上色架 ...

取貨後如果發現可以拆件的話,可能會逐件噴回顏色,但我張苦主單不知幾時派貨。
照這幾位玩家的分享,好像是可以自己裝回去了?這回的設計也許和帝皇不是很同? 但帝皇的話,確實彎過頭的話,是會脫出的;而且脫出後,自己是裝不回的;因為這個部位有好幾位扣筍位要同時裝上才行,除非你將身體護甲全拆開才能裝,但問題是這身體根本就找不到鏍絲在那裏,除非用破壞性處理才行了。:69:
我係D4toys訂
問門市話等出左順豐會有email通知
唔可以去門市攞
宜家都未有email
唔知幾時先到手

I ordered mine from 孤注. Guess we have to wait then. Thanks for the info.  發表於 2-3-2018 12:08 AM
til520102 發表於 1-3-2018 09:04 PM
看千值鍊微博上的圖,
TOYSOUL2017記者會上所展示的好像就是現在成品的質感了,
一些紅色的部位的成型色以 ...

These two are really nice pictures {:1_377:}

I'm still waiting for mine from 孤注. I want to see some pictures of this and Riobot Mazinkaiser together. It's not that bad as what people are complaining about.

http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=264990&mobile=2
岩岩醒起舊post有相,當時睇果種質感同而家好唔同架,係真係有驚艷感覺