Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 真三一萬能俠 一號

squall126 發表於 1-3-2018 01:39 AM
Ching你好,
一拉後就出左黎,之後合唔返。。。

下!佢個video又可以左右前後動!係唔係太緊
老實人 發表於 1-3-2018 01:51 AM
下!佢個video又可以左右前後動!係唔係太緊

佢個joint位好奇妙, 甩果個位係上下果下,但佢無預到咁易甩出黎之後係入唔返去
今次問題係條腰…………
lydiamomo0903 發表於 28-2-2018 09:18 PM
目前日本論壇那邊討論最多的是胸與腰間的機關,
雖然活動力很廣,但過度彎曲的話,這個卡榫會鬆開,
然後超難裝 ...

帝皇萬能俠就有一些人玩到腰斬了..........甚至還過了保固期,
只是這裡沒人發,
像MB 00Q 斷手、零件白化彎曲也沒看到TD這裡有任何災情,

這次我看到真三一有發圖的最後都有裝回去了,
而且並不是很好裝 這個設計真不算好,

不知道是設計師方面的問題(坂本洋一+T-REX)
還是千值練人員量產時控管出問題,
看目前的討論也不排除是個體差的可能性......

高價玩具把玩上小心一點會比較好

lydiamomo0903 發表於 28-2-2018 09:18 PM
目前日本論壇那邊討論最多的是胸與腰間的機關,
雖然活動力很廣,但過度彎曲的話,這個卡榫會鬆開,
然後超難裝 ...

我一聽某位大大字形容, 我就想像到應該是以下情況,
照睇下圖, 下半身個條野拉出來後, 就位用工具按實是否可行.

或者先把上半身件個件拆出來, 先裝在下身, 推入去之後先同上半身裝上.

看看是否可行.

應ok 可吸番,舊時ht 第-代隻 war machine 條腰仲
過癮,彈下彈下咁。千記咁重有食力点"銀"番入去。
馬仔 發表於 1-3-2018 10:30 AM
照睇下圖, 下半身個條野拉出來後, 就位用工具按實是 ...

照圖睇....師兄所言甚是....
應該亦不需什麼高手藝便可以做到...
各位有買的大大不妨一試....
squall126 發表於 1-3-2018 01:39 AM
Ching你好,
一拉後就出左黎,之後合唔返。。。

Can share the photo? :47:
Douglas.M.Saint 發表於 1-3-2018 11:57 AM
Can share the photo?

同樓上個問題一樣,今晚返去補張相ok
馬仔 發表於 1-3-2018 10:30 AM
照睇下圖, 下半身個條野拉出來後, 就位用工具按實是 ...

下半身條野係不可動的。。。
faixwong 發表於 28-2-2018 10:34 PM
孤注訂咗都唔知幾時派?

今日中午問過未有消息
squall126 發表於 1-3-2018 03:23 PM
下半身條野係不可動的。。。

即係一定要拆上面個PARTS, 攝入去下半身個BALL頭到, 要整實, 可能要用一支又幼又硬物硬推入去.............似乎有D難度, 因為個位都比較細, 個BALL頭又唔知有幾實, 太實又好難推入去.
馬仔 發表於 1-3-2018 03:39 PM
即係一定要拆上面個PARTS, 攝入去下半身個BALL頭到, 要整實, 可能要用一支又幼又硬物硬推入去........... ...

我驚咁整爛左無得修理。。。唉,玩個玩具都咁煩
又要等睇千記出維修/把玩教學~
squall126 發表於 1-3-2018 03:43 PM
我驚咁整爛左無得修理。。。唉,玩個玩具都咁煩

係唔係條腰向前得太勁?