Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 真三一萬能俠 一號

venom99 發表於 23-2-2018 03:39 PM
同意.....俾番雙槍我呀T.T

I think there will be black limited version. Kaiyodo and Fewture also have black version, I will wait esp. SENTINEL like to make "limited" version. e.g. Mazinkaiser

千值殿28號派,各位帶定單喇
RIOBOT 真ゲッター1 発売直前レビュー!
https://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12347404384.html
今次我都想粗口..2k野你夠膽俾原膠色人..仲要同我之前睇toysoul果隻唔一樣,可唔可以叫欺詐?我以為呢招係笨大最慶既啫...
官網啲相都見到角同肩位係原膠色…$#~/-”@
如果真的是金屬色換成原膠色出的話,鐵定不買了{:1_214:}
faixwong 發表於 26-2-2018 10:40 PM
官網啲相都見到角同肩位係原膠色…$#~/-”@

補充系<透光原膠>,脆卜卜薄it.it咁特别,出模型使唔使2k?反正要自己上色。。。

最重要部分用尼D料,尤其对角,枱面趴一次都好可能断,结构上判断…应该是痴上去(令人想起有特色的痴海绵事件XD)。
尋晚都上咗千值殿睇,我唔係話用原色膠唔得,但喺正身體最搶眼個位你俾塊咁嘅素色膠我又真係幾核突,就好似當日拎起隻MB紅迷咁打個凸,其實就算唔上色都可以喺膠料加啲銀粉或其它架下話:unhappy:
收2千幾, 偷偷地換原膠色.........好L野, 千值練應該叫老千值練!!
好好地係要有d野衰比人睇!2千蚊衰係顏色到

這次實物跟官方公佈的展示品有落差,
雖然官圖跟實物不同是正常現像,
但是單價高的玩具這種素質很不ok,

笨大的東西就算跟官圖不符合 也不會開那麼高的定價,
我已經全款付清了 要退也沒辦法了,
等東西到手之後會去跟客服反應一下,
下次千值鏈的玩具應該不會第一時間去訂了
wwwkcc 發表於 27-2-2018 09:02 AM
尋晚都上咗千值殿睇,我唔係話用原色膠唔得,但喺正身體最搶眼個位你俾塊咁嘅素色膠我又真係幾核突,就好似當 ...

唔用閃銀色反過來安慰自己, 無咁容易花同裂,

但佢改左主色, 成本少左, 應該減番價.

佢下次整隻野電曬鍍, 上曬金屬色, 大家落曬定, 大貨用番原膠, 唔通又同價咩!!!!!
馬仔 發表於 28-2-2018 10:10 AM
唔用閃銀色反過來安慰自己, 無咁容易花同裂,

但佢改左主色, 成本少左, 應該減番價.

兄台所讲情况,是否ET太保狼出现规格修订后,官方即公告材质修订並调低价格,如不满意又落左订的可以依信息向经销商退订这种做法呢?

嚟到TD交流大部分都唔介意俾几k野买玩具开心,条气顺乜都得,宽容嘅人真系大多数(好多CH都係好人到畀咗钱买返嚟先至慢慢小,呢啲其实系真宽容,宽容唔到嘅人都唔玩玩具啦)千记如果又炸炸弟当人傻仔来坤,会得罪好多支持者。
tower 發表於 28-2-2018 11:45 AM
兄台所讲情况,是否ET太保狼出现规格修订后,官方即公告材质修订並调低价格,如不满意又落左订的可以依信 ...

玩具廠商實物跟官圖有差異是正常現像,
只是官網都沒有標明,

BANDAI就比較聰明了
直接在官圖上標明實物與官圖會有差異......
想退掉也沒有用......只能欣然接受,
建議有買單的人都去跟客服反雁,

日本現在惡評都是在一些紅色部位的質感
這隻可不是20000YEN的玩具,它是30000YEN的玩具,
要求它有好質感好甚至全塗裝 不過份吧?
不知道日本燃到哪裡,我看推特是還好
但一開始實物展示時,不就只有幾個位置有做亮光紅...
其他部位就這樣...
這究竟是展示實物沒確認就下單...還是期待過高....:47: