Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 天威勇士 無敵鐵甲人 (#203 updated video 介紹)

haha19880311 發表於 1-3-2017 04:14 PM
睇見呢D官圖...真係咩FEEL 都番晒黎....

但係...胸口都裙甲....究竟有沒有千記的官方回覆一下...會追 ...

小弟個人覺得不會給  一來其實細看很多地方都不一樣  再來此版如銷售不好的話   老千乾脆改版在賣更貴的限定版   機率更高畢竟天威僅最外紅機差異最大   其他2隻還好80~90%像頂多改個顏色即可

𢒼

haha19880311 發表於 1-3-2017 04:14 PM
睇見呢D官圖...真係咩FEEL 都番晒黎....

但係...胸口都裙甲....究竟有沒有千記的官方回覆一下...會追 ...

千值原則就係要突登改設定呢.....:42:   佢肯跟設定我應該入硬,依架睇定D先...
gazza1211 發表於 1-3-2017 02:46 PM
天威我冇愛,我會買if and only if:
1. 有裙甲parts換(膊頭都有,裙甲有幾難)
2. 出貨後一個月內冇爆 ...

看了千記天威勇士的介紹前後編...
裙甲及胸口追加替換件...應該可能性不大...

http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12250509937.html
http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12250514968.html
看了千記天威勇士的介紹前後編...
裙甲及胸口追加替換件...應該真是可能性不大...

http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12250509937.html
http://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12250514968.html
takeshi 發表於 1-3-2017 04:31 PM
千值原則就係要突登改設定呢.....   佢肯跟設定我應該入硬,依架睇定D先...

完全同意....完全同意....

根本好多人都係愛原設定....:38:....細位少改下無防...大改就.....:67:
Bandai 身形又太差.... hard to choose...
takeshi 發表於 1-3-2017 04:40 PM
根本好多人都係愛原設定........細位少改下無防...大改就.....
Bandai 身形又太差..so give up bo ...

我自己最難接受就係裙甲, 但睇個樣如果唔係金屬, 搵朋友鋸左佢再上色, 做番腰帶咁, 應該會好啲...但就唔知係咪金屬呢下死。
luciferdark 發表於 1-3-2017 04:56 PM
我自己最難接受就係裙甲, 但睇個樣如果唔係金屬, 搵朋友鋸左佢再上色, 做番腰帶咁, 應該會好啲... ...

咁搞仲合唔合到體架?
haha19880311 發表於 1-3-2017 04:58 PM
咁搞仲合唔合到體架?

上面網友貼個條LINK:
後篇, 見到應該鋸左佢都無問題, 但要留少少做腰帶, 唔係前面股裝甲個兩粒的會好礙眼
luciferdark 發表於 1-3-2017 04:56 PM
我自己最難接受就係裙甲, 但睇個樣如果唔係金屬, 搵朋友鋸左佢再上色, 做番腰帶咁, 應該會好啲... ...

有D冒險呵,就甘上色好易luck...加上又吾知佢個位點接....

我連個胸位部吾鍾意,鮮黃+紅都係標記來.....
I like the topic "which is worser ?" {:1_377:}
takeshi 發表於 1-3-2017 05:08 PM
有D冒險呵,就甘上色好易luck...加上又吾知佢個位點接....

我連個胸位部吾鍾意,鮮黃+紅都係標記來... ...

再等睇多啲REPORT再決定, 咁ge價, 其實我都唔想搵人再執...
腳掌設計正正方方咁樣衰!膊頭又係差d咁好似膊頭低左咁!其他ok既
luciferdark 發表於 1-3-2017 05:11 PM
再等睇多啲REPORT再決定, 咁ge價, 其實我都唔想搵人再執...

我冧遲D應該有官方變形圖ge,甘ge價位要揾人再執,吾抵
pastng 發表於 1-3-2017 05:11 PM
I like the topic "which is worser ?"

I think both are not good, but I will still buy