Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 天威勇士 無敵鐵甲人 (#203 updated video 介紹)

變形合體既千值練,都係少掂為妙。上次超獸去荃灣換左幾次,服務係好,但我更加想買番黎就咁玩,而唔駛用呢d售後服務。。。
百鬼咁夜行 發表於 2-3-2017 10:24 PM
變形合體既千值練,都係少掂為妙。上次超獸去荃灣換左幾次,服務係好,但我更加想買番黎就咁玩,而唔駛用呢 ...

me too................I dont want to see Joe again.........:(
大張可能抄ova version
[attachimg]160555[/attachimg
]

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
gaizer 發表於 2-3-2017 08:16 PM
也不是都你說的那樣就是,凱薩是由原形為基底,再加設計師的個人詮釋沒錯.但斷空我你就舉措了,因為當初就是 ...

Yes, it may be combo of TV and OVA

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
調返轉去諗,點解只係改個可動,跟返哂舊設定就可以出而唔去做,要大費周章用新預算搵大張正己去設計個新,而老粉絲又唔知會唔會接受又賣唔賣你帳咁搏呢?
我估係版權問題受到限制而被逼咁做
就好似上次隻黑翼戰機咁,因版權問題千值官方從來都冇講過話可以合體,只可以好曖昧咁話變型而同斷空我一齊玩,就算黑翼説明書入面都冇講到有合體機能,只係變型做背包。
而今次天威其實一樣,冇新動畫又冇遊戲周邊影響,無屎啦啦設計過新外型到底為乜?點解唔就咁用舊設計,然後整好個可動就得而搞咁多吃力不討好?相信就係有限制唔可以同動畫造型一樣而有咁既取捨。至於點解山口就得應該係版權費問題,可能只夠俾造6吋size同動畫造型一樣,而12吋以上只可以生產但限制唔可以同動畫一樣,又或者可以一樣但版權費過大千值認為投資唔過所以選前者,又又或者根本笨大唔批12吋合金個版權,驚影響自家產品聲譽銷量市場等有好多可能...
我覺得唔係版權問題,而是設計師想創作一件唔同笨大產品一樣而已……希望千記睇到哩到留言修改返成TV版本的無敵鐵甲人啦。
外型、可動千值勝; 品質、耐用、穩定度Bandai贏:p
其實只計面部千錬似過BANDAI版好多

唔計價錢, 千錬完勝

計埋價錢就打和, 真係太貴喇
咁大件只係二千五, 仲要係千記, 本人並不感好貴.
關於設計, 千值風係咁, 唔係隻隻都獲得欣賞.
至於化唔化學, 到時先知. 呢點上我覺得千記好孤寒, 花多少少就永逸.
其實蓮娜同啊龍是否亂倫?
版權問題,笨大唔開放版權咪焗住要做另一個樣
Pardon for the nit-picking.... but the title for this post is "funnier" :DD

舊卡通出玩具最緊要原著, 小小改動唔多覺就OK, 大改偏離太遠, 個感覺變左另一套卡通,

咁隻玩具就只係一隻玩具, 唔會勾起回憶, 大大失真

千值練應該出迪標殺坦, 咁就可以同BANDAI個隻對打啦, 而且迪標殺坦個外形你想點改都無人理
馬仔 發表於 3-3-2017 07:27 AM
其實蓮娜同啊龍是否亂倫?

They are not real relatives , if u watch ova, u will know.
天威勇士吾同變形金剛玩平行宇宙論, 一定要還原,結論:千值練身形一流,還原九流