Toysdaily 玩具日報

查看: 215631|回復: 424

[最新報價] 千值練 天威勇士 無敵鐵甲人 (#203 updated video 介紹)

upated @ 2017 3月

Sentinel 天威 new video: 上身活動力 (thx genesicgaogaiga)
https://youtu.be/TOjJ4xbznm8

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 78579&fromuid=5

upated @ 2017年 2月

===================

唔知大家琴晚有冇睇我地 玩具TV 既 Toysoul 2016 直擊呢?小編個人最期待既就係d 隻。比之前草圖好看。希望快 d 有上色版 la。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
幾乎不似原作看來完全不想修正  ,那太好了$$省下來
請問系辺位?留番Designer自已玩:34:
留返比"小編"自己玩啦

初初快快咁睇,以為是戰国魔神,原來是雙Gase爐(勁過OO高達雙GN drive)天威勇士,我個人睇我一定唔會定, 一出唔會即買,跳樓要睇下幾錢先考慮。

整體還OK 只是裙甲跟胸甲 看了不太習慣
還是轉輪的型比較好
呢隻比起超獸的確改得有啲過份,等出貨先考慮買唔買
灰模樣子不像可以再等等上色版。。。。。最大問題系千值d野設計太柔細容易難,三合一的天威,要兼顧埋合體后的可動位置,非常高危!!(ES合金細細
我好欣賞千記願意冒險改設定...
但問題有以下
1. 天威勇士手手腳腳都太粗...為了合體吧...但沒有了超獸那種叫人一看見就想買的外形....
2. 究竟千記明唔明天威勇士的市場定位應該是一班七十尾八十後的人? 呢堆人買黎除左買更好的外形變形可動合體的設計外, 就是『童年回億』!!
千記整左隻完全唔同樣的天威勇士, 咁同買左隻其他玩具有咩分別?

改到完全唔認得係天威勇士, 其實可以唔駛買版權添....唉....

同意  發表於 16-12-2016 07:09 PM
既然千記唔諗住改....咁唯有focus 番係b廠好了...
反正b廠的再版前五名其中一隻就是天威勇士...

本見到千記的超獸...一心諗住千記的天威勇士會有新驚喜, 依家.....唉....
How tall is Baikanfu? I will wait for the final prototype before deciding whether to buy or not. Looks good, better than Bandai's version IMO.
HakiRyu 發表於 16-12-2016 04:01 PM
How tall is Baikanfu? I will wait for the final prototype before deciding whether to buy or not. Loo ...

我琴晚都冇時間睇清楚�問清楚 ... 感覺上係高大過 合金魂 ...
Vince 發表於 16-12-2016 05:11 PM
我琴晚都冇時間睇清楚�問清楚 ... 感覺上係高大過 合金魂 ...

Thanks Vince. Was KenRyu also in display? Kind a interested in Sentinel's version.
Vince 發表於 16-12-2016 05:11 PM

如果高大個合金魂,呢隻野分分鐘2千5到3千銀。
HakiRyu 發表於 16-12-2016 05:19 PM
Thanks Vince. Was KenRyu also in display? Kind a interested in Sentinel's version.

劍龍 合左落去 無敵鐵甲人 入面。:die: