Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 天威勇士 無敵鐵甲人 (#203 updated video 介紹)

公干講, 天威勇士集集人設都唔同人, 妳又好難講邊隻係原設......反而我唔係好頂到佢個手腎位太低, 好奇怪呀望埋去...
[quote][url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=7770560&ptid=253510]tonyakc o
各個頭雕唔錯, 龍 同 劍龍 睇落都唔錯...
倍功夫個形就.... 一般般, 總之睇唔慣:60:
其實最大的那架機械人, 如果肯不計成本及利潤...
設計得高大20-25%的話, 相信可以造番千記一貫的修身型風格...
謝樓主分享..........:handshake:
haha19880311 發表於 21-2-2017 02:21 PM
設計得高大20-25%的話, 相信可以造番千記一貫的修身型風 ...

未必得, 因為俄羅斯公仔...關節位有限制
luciferdark 發表於 21-2-2017 03:16 PM
未必得, 因為俄羅斯公仔...關節位有限制

唉...咁就冇計了...原本真是好期待千記可以將超可動、合體同美型的天威勇士設計到好似超獸咁...依家...省番d錢,等機甲創世紀...
haha19880311 發表於 21-2-2017 03:32 PM
唉...咁就冇計了...原本真是好期待千記可以將超可動、合體同美型的天威勇士設計到好似超獸咁...依家...省 ...

我個人, 只限我個人...
我寧願佢出大隻啲, 如果要玩可動, 就作面放Dummy(超合金魂飛影個種), 關節互不干涉,
但入面兩隻都仲可以放入去做俄羅斯公仔(Optional), 不過就齋企直立。
俾貴啲無問題, 呢啲合金大作一年有幾隻啊...
haha19880311 發表於 21-2-2017 02:21 PM
設計得高大20-25%的話, 相信可以造番千記一貫的修身型風 ...

你講得好正確,如果佢加番20~25%,價錢可能仲貴。

佢超獸當年定$1850,帝王$1800, 而呢隻會幾錢呢?

等3月1日開估。
馬仔 發表於 21-2-2017 06:27 PM
你講得好正確,如果佢加番20~25%,價錢可能仲貴。

佢超獸當年定$1850,帝王$1800, 而呢隻會幾錢呢?

貴D冇所謂呀!最緊要設計得好!又要型又合體又超可動,我都唔再旨意B廠了!
出成咁都好呀,留錢買真三一同機甲創世紀!:love:
luciferdark 發表於 21-2-2017 03:41 PM
我個人, 只限我個人...
我寧願佢出大隻啲, 如果要玩可動, 就作面放Dummy(超合金魂飛影個種), 關節 ...

讚成放Dummy:67:

講真, 都接近2K, 唔介意再多幾百, 好心老千就識做啲啦
luciferdark 發表於 22-2-2017 12:39 PM
講真, 都接近2K, 唔介意再多幾百, 好心老千就識做啲啦

有左dummy, 多左野玩,有個合左體又可以同時display 返入便果兩隻。又減少隋動太多整花。真係good idea! {:1_377:}
takeshi 發表於 22-2-2017 03:24 PM
有左dummy, 多左野玩,有個合左體又可以同時display 返入便果兩隻。又減少隋動太多整花。真係good idea!  ...

空心真係唔得, 真係要有野係入面頂位某啲位先唔會甩漏。
希望老千見到啦, 下次出高迪安時可以咁玩