Toysdaily 玩具日報

樓主: wingjapan123

[最新報價] 精分似進取咗?減價戰?

你知唔知米青遲到貨我試過遲左成個月....................
訂之前係完全無講的...
layman 發表於 7-3-2015 09:58 PM
錯喇,姑仔無貨返會CUT單的
我大概比佢CUT過兩,三次
但每次都會賠雙訂比我

咁 '好' 既~
( 因為根本無貨就要賠訂金... 係香港賣玩具個X個都係一句無貨就算...
完全對俾左錢落訂既人無保障... 所以我先話 '好' )

你訂果件係咩黎架...
lukyuet 發表於 7-3-2015 10:44 PM
雖然賠雙訂好過無,但有乜用,賠雙訂都係無信譽。

佢返唔到D貨
其他鋪九成都同樣返唔到
唔係好似某D鋪咁
明明係返到
但HOLD起炒款賣街客先
同埋佢一知返唔到
就即刻通知客拎訂金同賠款
等人可以嘗試其他途徑購買
總知!係無貨被人客的情況下大家都明白感受!不過如果佢賠雙訂起碼你出去買現貨都有小小補償,呢個我會接受!聽了各位師兄討論!都說得對!
米青係唔掂!價錢進取係無用!服務一定要加翻!

今日係米青入咗隻HT Robocop 一死發令!開心死!:$
我不是幫米青,孤仔又要快過人、貴過人開訂食頭湯,最後無貨俾陪雙訂對我無意思,我要的是一定有貨,我訂玩具未試過無貨,焦人、老童本人未試過無貨攞.
lukyuet 發表於 8-3-2015 05:50 PM
我不是幫米青,孤仔又要快過人、貴過人開訂食頭湯,最後無貨俾陪雙訂對我無意思,我要的是一定有貨,我訂玩 ...

甘都有得鬧??
點為之快過人?以米青為基點?或邊間shop為基點,快過佢就叫快過人?甘遲過米青係咪叫正常?甘總有一間shop會開訂先過wo, 甘如米青或是但一間shop開先甘又係咪叫快過人? 你個係乜準則呀?

貴過人開訂食頭湯??貴得過食尾湯-蕉人、頑仔?價錢ge野貴可以吾訂,又有得鬧? 食頭湯又吾岩?人地之後會减番架,甘叫頭湯???我又鬧下蕉人食尾湯都仲貴過人有冇搞錯??當人傻吾格價?

快過人、貴過人開訂食頭湯,最後無貨俾陪雙訂

講到好似件件貨都係甘?定邊幾件?不如舉過例子啦,不過我跟你講法-我都未試過係孤仔無貨攞。

蕉人—Medicom 黑金kuuga夠無貨比我,佢有冇賠比我?定可以跟你講法--蕉人D貨,食尾湯都仲貴過人又無貨又無得賠?

頑仔---未試過無貨比人?你問下星矢fans??

lukyuet 發表於 8-3-2015 05:50 PM
我不是幫米青,孤仔又要快過人、貴過人開訂食頭湯,最後無貨俾陪雙訂對我無意思,我要的是一定有貨,我訂玩 ...

其實你講冇貨賠雙訂,咁多年都係一隻手數得晒...
你不如講下你個次訂左乜野好過...
前面都有人問你,你又唔答...
如果件貨係全世界都冇貨,咁你訂邊間都係一樣死...
你講到佢好似隻隻都CUT單冇貨畀人咁...

我係頑X訂野真係試過冇貨畀,不過佢會盡力幫你搵,真係搵唔到先退訂(冇賠償)...
點都好過精X,我係佢到訂一生人唯一一次,就已經中招...

鳥山明景品都唔係發生左好耐,佢地冇通知冇電話亦冇賠償,你覺得OK???
我冇話一扭最好,但係簡單黎講,你未中過招未覺得精X好囉...
你不如講下邊間玩具鋪訂野未試過冇貨畀人,唔好講HT...
我次次去一樓訂嘢都有貨拎喎...
小堅 發表於 8-3-2015 08:03 PM
其實你講冇貨賠雙訂,咁多年都係一隻手數得晒...
你不如講下你個次訂左乜野好過...
前面都有人問你,你 ...

同意,有時D野係取决於態度同解决方法

我之前有單特別事件,我訂左隻MB exia full weapons 版,但我訂左無耐佢就知收錯訂,打來sorry曬話訂吾到,話賠訂或轉訂exia正常版計平翻比我。 講真,我估佢點會一隻都訂吾到,可能吾夠account訂又浱吾曬,不如全cut。其實我訂後知今次日本玩會員制訂,都估到一定凶多吉少,大圍都訂吾到啦。我係失望但無法,但條氣都叫順D。

之後我訂多隻係第二批貨,佢遲左浱(其實我自己standard吾應為遲好多),相信好多人都知,佢全部收平$50,我玩左廿年玩具都未遇過shop遲返貨係會平返價錢比我。

總結我兩隻exia都係平左,都係一百幾十,我係吾志在,但係現今玩具店風氣下,我欣賞佢地處理,買得開心順氣。

吾係話一扭最好,相比米青,係呢個moment我係明撑佢,如有其他人話我打手請随便。
訂野太煩…所以已經好小訂…而家淨返千值果隻ace…米青的…然後就沒有了
(限定的)自己訂貨一定去孤仔

價錢只係略高一點不成問題,

因為與同行比,孤仔訂貨有高質數服務

訂貨 購買的首要係服務{:1_228:}

個人感受表達一下:)

訂貨除了貨品,還是購買一種服務

只論重視服務承諾,孤仔是行内數一數二

本身同個老闆為人,管理教道有方 好有關係

不得不讚一下{:1_208:}

響精品訂咗SHF 芒果菠蘿SET, 又話BY AIR, 點知人地個個都收哂貨有得玩, 我就等極都等唔到電話SMS,
等咗2個星期, 我路經深水埗就入去問下, 佢地話應該返咗貨, 但我響旺角訂, 呢度冇得攞貨!!!!

我又過幾日ON居居返去旺角問, 點知又話樓上開咗乜野OUTLET, 訂貨要上10/F攞
上到去又見人排緊隊, 原來OUTLET有平野買, 但我拎訂貨都係要跟住排隊先有得攞, 玩咩大佬!!!!

訂件玩具去攞貨都好似打12宮咁, 我真係唔敢再同佢訂野.........
依家仲話有得訂慢貨, 我心諗你BY AIR都遲 2星期, 慢貨咪成半年先有得玩??!!
一面倒插精口, 結論是手法有問題, 店員服務差. 盡量不再幫襯