Toysdaily 玩具日報

樓主: wingjapan123

[最新報價] 精分似進取咗?減價戰?

Ex海龍 一樓日版56x?? 九龍灣一樓無0既???
partcard 發表於 7-3-2015 02:52 PM

行版喎師兄...
佢地唔開日版...
partcard 發表於 7-3-2015 02:52 PM

行貨來!九龍灣有!你問下人先得!
地獄滾球 發表於 6-3-2015 10:02 PM
我真係好唔鐘意係精口訂野…

依家攞貨仲要上十樓咁麻煩…

我都有這經驗!最記得去ssp拿貨!好似被錢佢,表我一樣!佢個啊姐串到無朋友!
其實現在都小地方有信用,和開訂!係無對手的情況下!佢地有時都無減下價!其實玩具店越來越小你就知!
其實有師兄說到重點!佢開今貴咪唔買!超時空就係好例子!已前好多人買!炒得厲害就只會有價無市!無辦法,錢係要被人賺!不過要開心就得!買玩具係開心!無計
wingjapan123 發表於 7-3-2015 03:20 PM
行貨來!九龍灣有!你問下人先得!

我見第一版個POST話有日版:(
其實我依家都好少訂玩具,都係等現貨,限定除外。不過今次海龍個價唔算太離譜都係訂左算,依家EX除左十二宫外其他個價都不升反跌,怕可能海龍未必會多貨。入海龍都係想要加隆個頭像吧了:he:
米青三口同
689建制派班畜牲
一樣收皮啦
仲要上10樓
上落都要等
加上訂PGled燈慢貨
變成訂4月再版

老實講,米青點麻x煩我就唔知,但係一樓個服務我就覺得幾ok
例如日版空派,個yen價一出佢地就開訂*xx.因為買開老變大約知道會用幾算去計番個正價,我就問一樓個店員,佢同我講只係初期估價,應該會有調整空間(當然店員要保障自己公司利益,唔會話一定有得跌),咁係來佢地都調整番個價做&xx啦~
另外態度方面~起碼有問有答,打電話去都ok,到貨必定打俾你叫攞貨,訂咗咁多次野都冇話過會cut單,

仲想點~:38:
艾雷 發表於 7-3-2015 09:36 PM
老實講,米青點麻x煩我就唔知,但係一樓個服務我就覺得幾ok
例如日版空派,個yen價一出佢地就開訂*xx.因為買 ...

錯喇,姑仔無貨返會CUT單的
我大概比佢CUT過兩,三次
但每次都會賠雙訂比我
即係落左$100訂金
除左退訂金$100外
仲會另外比$200作賠償
我未聽過有其他鋪肯主動賠錢
各位留意一下客觀既事實, 逢出貨時街貨少, 出面又熱炒既野, 精x多數係話返唔到, 一係就不能即時派貨, 最差係訂左返唔到貨又沒有賠償, 又沒有解釋和通知, 連最基本既即時退回現金也做不到 (註: 如果張單有幾樣野一齊訂, 而不是同月份派貨), 所以幾平都係平果幾十蚊, 不過連最基本既服務承諾都做唔到, 在商言商又點放心同x品繼續訂野? 不如精x專心做好批發算啦~反正你地怕得罪既都係d商鋪, 我地d小市民, 街客仔又點幫你地x品撐起甘多分店呢? 算x吧啦~
cyrus2007 發表於 7-3-2015 10:14 PM
各位留意一下客觀既事實, 逢出貨時街貨少, 出面又熱炒既野, 精x多數係話返唔到, 一係就不能即時派貨, 最差 ...

我都試過係精X訂過魂限貨要成個月先攞到,老實講係孤仔訂野暫時都未試過俾唔到貨我,所以貴少少我都寧願係孤仔訂,穩陣D。
layman 發表於 7-3-2015 09:58 PM
錯喇,姑仔無貨返會CUT單的
我大概比佢CUT過兩,三次
但每次都會賠雙訂比我

雖然賠雙訂好過無,但有乜用,賠雙訂都係無信譽。
lukyuet 發表於 7-3-2015 10:44 PM
雖然賠雙訂好過無,但有乜用,賠雙訂都係無信譽。

甘米青無貨比--無得賠兼玩你仲串乜你,呢D係咪叫---吾死都無用?
不如你話我聽係香港有邊間玩具店無貨係會賠雙訂比客?
甘平心而論,計信譽同員工態度,孤仔點都比精分好