Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年10月 聖鬥士聖衣傳說 雙子座 (官圖P27)

依家d魂展基本上一年先得一次,慢慢等啦
yugi 發表於 25-4-2014 12:34 PM

唔Q係掛:80:
唔出奇,問下姐
咁都唔得?
F.S.飛煞 發表於 25-4-2014 04:47 PM
當然得, 我全無別意, 只係講出心中所想...
就係覺得應該跟進度出埋呢兩隻先
都已經唔係望佢出哂咁多隻
F.S.飛煞 發表於 25-4-2014 04:45 PM

因為魂展至出的產品, 通常係較熱門的改色版,  但一年至幾次魂展, 到時熱門的可能不是EX, 而係新line.     當年胸像oce 爛尾都是這原因。

如果真係諗住一條line出的, 會放回魂限出, 但魂限應該會出五小強ex  oce.
其實會唔會係冥王神話的十二黃金呢?
其實我想見到高可動既聖鬥士FIGURE...
神話要著甲始終可動係差D...
SHF就淨係出OMG仲要死埋...
kyo353 發表於 26-4-2014 12:05 PM

shf 出原始12金絕對有得諗~~~~~~~~~~~~~
shf 出原始12金絕對有得諗~~~~~~~~~~~~~
denniskwong 發表於 26-4-2014 12:40 PM

神話裝著完全失敗後, 就會出

等我估吓會出啲咩先:
話明聖衣傳說,應該在聖衣攪啲嘢!
可能性1:全膠冇金屬
可能性2:用皇級系列前後上甲,唔再用套入式
可能性3:高可動甲,會有連動效果
可能性4:用MG悟空及Rider的size(即係皇級與EX之間)
可能性5:首批角色是電影版
可能性6:只有穿着形態沒有星座形態
唔知會中幾多個point,定係一個都唔中呢!
hahaha~~李鹵版~~笑了~~
好彩無中星矢毒~~~~
irontuba 發表於 23-4-2014 12:14 AM

我都係甘話,呵呵
雖然我睇晒原星矢動畫, 但都慶幸未曾入過一隻聖衣神話

一入坑就真係攞你命3000
不過我都有留意星矢的動向

老實說無論聖衣神話, EX或皇級, 我都覺得仍然有非常大的進步空間
比起美國HERO果D FIGURE, 我認為聖鬥士產品與之有非常大的距離

聖衣D甲其實要整到好薄(但又有顏色有金屬感), 幾近貼身先能造到近似動畫那種感覺
可動性所有能穿甲的聖鬥士產品均是不濟
EX我個人認為由第一隻開始根本不行, EX全部都係胸大腰幼的

我唔係唔想入坑, 事實上令我覺得合格的聖鬥士產品以今日技術仍未出到
我覺得聖衣也會像高達或檬面超人般, BANDAI會繼續利用之屈錢下去,
去到VERSION 3.0, 4.0, 可以解決到以上問題, 我會入坑的了
我覺得只係電影版的神話,大家諗得太多
:oh:
等我估吓會出啲咩先:
話明聖衣傳說,應該在聖衣攪啲嘢!
可能性1:全膠冇金屬
...
CD-ROM 發表於 26-4-2014 04:44 PM

仲有只有聖衣型態
kyo353 發表於 26-4-2014 12:05 PM

應該是出SHF 高可動加全膠電鍍聖衣造出金屬感,無object mode
應該是出SHF 高可動加全膠電鍍聖衣造出金屬感,無object mode
大面豬 發表於 26-4-2014 09:46 PM

我覺得金色用塗裝都唔差
始終高可動既話電鍍會有甩油既風險
神話裝著完全失敗後, 就會出
mushroom 發表於 26-4-2014 12:52 PM

希望下一年會有新 project~~~~~~~~~~~~~