Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年10月 聖鬥士聖衣傳說 雙子座 (官圖P27)

唔講終極壽衣……認真d講……(先聲明純主觀睇法)
係……好題材係要再創新 再搵高峯
問題係畫蛇添足……好多年前 畫到天界編 我都覺得唔錯
但開始同龍珠有點接 近就係講唔通
記得太陽神係劇場版出過打死左 天界又出
出得唔好果d新系列  我無追  事實的確胎死腹中
之前果隻咩輝火之後玩完  皇級我入過(大家都覺唔掂)
海皇我唔入  亦的確玩完  冰河無出  冥皇更只吹過會出
光牙果d唔洗睇啦  真係一出插水
EX反應唔錯 事實係出得靚(單指黃金)
現在雙子初回都炒到天價
我意思唔係我有眼光
而係星矢迷眼光都係雪亮! 我只不過係其中一粒塵

呢套新野唔靚  我就大膽批佢紅唔起!
又睇下我跌眼鏡定佢跌眼鏡!
Final fantasy + 星矢……
少林功夫 + 足球……唉  
D 真正創作大師係咪死晒……
我想有寶石質感的聖衣
{:1_203:}留名睇ray文兄入貨{:1_203:}
留名睇ray文兄入貨
霸氣膠 發表於 23-4-2014 09:03 PM

文兄係超級死士呀{:1_214:}
唔講終極壽衣……認真d講……(先聲明純主觀睇法)
係……好題材係要再創新 再搵高峯
問題係畫蛇添足 ...
薜安 發表於 23-4-2014 06:03 PM
玩具同動畫市場始終係要放膽嘗試, 得定唔得真係賭博一場...
無任何一次出品唔係博奕, 惟有等實際結果...
另外, 劇場版真紅少年傳說出過太陽神, 其實當獨立故事咁睇就無問題, 而天界篇係後續故事, 故此再出都無問題, 正如劇場版都出過神鬥士, TV版都有出但亦係唔同設定...
玩具同動畫市場始終係要放膽嘗試, 得定唔得真係賭博一場...
無任何一次出品唔係博奕, 惟有等實際結果...
...
香港人 發表於 23-4-2014 09:13 PM

就咁睇TRAILER...我覺得都幾熱血喎.....
我覺得……佢地唔知幾時開始……當左星矢係機械人
高達  柯柏文  不斷renew  renew  renew
最後d人都係最鍾意元祖果個……
我覺得……佢地唔知幾時開始……當左星矢係機械人
高達  柯柏文  不斷renew  renew  renew
最後d人都係最 ...
薜安 發表於 23-4-2014 09:57 PM
RENEW主要係吸引新讀者群...
當然成敗都係賭一舖...
如果出電影版就好啦!save $$:34:
SHF 千萬不要出舊星矢系列呀!:77:
真係冇位擺啦!:$
星矢幾時先打埋上帝耶和華同耶穌?
BoAkawaii 發表於 23-4-2014 08:33 AM

話說時侯到了, 神派耶穌落黎消滅世界, 完成啟示錄的預言
12門徒轉生再為耶穌戰鬥,
彼德絕招係摩西上身分紅海, 猶大又再一次出賣耶穌呢段唔知可以點寫
聖衣係啟示錄內的奇形怪狀聖獸

當然雅典娜的聖鬥士們好L辛苦又打死晒12門徒;

最後一戰耶路撒冷或應許之地,

學OMEGA最後一集咁, 人始終打唔過神, 但星矢不屈不撓精神感動耶穌,
神決定延後世界末日大限
贊成∼!
不過好似比光牙搞死咗件事………
Kuuga_iwsp 發表於 23-4-2014 10:50 AM

我至今一隻聖衣神話都無買過,
就係睇你地話光牙插水至百幾蚊一隻即刻仆出旺角諗住買隻玩下
點知一隻都搵唔到

平, 就有人追捧

\

點解要講到俾人逼住買玩具咁樣,唔中意可以唔買,大把其他選擇,或者玩下D舊玩具囉{:1_203:}
套movie好唔好睇左未知囉
玩具好唔好入左手或者等其他CHING報告未知囉, 冇野系絕對......
當年出EX雙子夠有好多人笑啦,E家又大把人後悔當初冇入啦。 所以我同意港人CHING話要大膽嘗試
應該連神同椰禾話都隊冧埋
神都無喇  嚴王又死埋  
生又無王管  死又無王管
仲唔係極樂靜土?!!

D男神死晒有乜所謂!
最緊要女神  女鬼  女妖  女奴……未死
唔係五子聽扎炮!生不如死……

不過阿波羅都可以有兩個  怕且d神呢頭死晒
果頭又有批再要打過……

可能會出現假星矢(舊橋) 或救錯假女神……