Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2014年10月 聖鬥士聖衣傳說 雙子座 (官圖P27)

我反而覺得係想借玩具谷套omega,但都係垂死掙扎。

總之,強烈要求shf出聖鬥士星矢系列。
iorik 發表於 23-4-2014 11:51 PM

咁又唔係,如果想用玩具谷套野咁出第一集就應該出玩具,但佢去到中段先出第一隻玩具根本錯晒timing, 不過笨大的marketing一向都係過晒氣先出產品
EX 12宮都未出完...又開新series....今次死都唔上當架啦...
新客層?!……佢d產品價錢係中坑至玩到落去
仲月來月貴  仲想搵新客層?……
可能係富二代果層掛……
遲 ...
薜安 發表於 24-4-2014 08:17 AM
我諗你有d誤會, 新客層果班, 買玩具既錢都係老竇老母俾...
同埋愈賣愈貴, 係成個國家都係咁, 從商業角度係無可厚非...
我唯一認同你講新不如舊, 但呢樣野界線好模糊, 好個人...
咁又唔係,如果想用玩具谷套野咁出第一集就應該出玩具,但佢去到中段先出第一隻玩具根本錯晒timing, 不過 ...
yugi 發表於 24-4-2014 09:27 AM

拉打玩具不是出得很快嗎?
我諗你有d誤會, 新客層果班, 買玩具既錢都係老竇老母俾...
同埋愈賣愈貴, 係成個國家都係咁, 從商業角度係 ...
香港人 發表於 24-4-2014 12:03 PM

而家新客層既玩具係 iphone ipad 耳機 相機 ~
拉打玩具不是出得很快嗎?
mushroom 發表於 24-4-2014 01:05 PM

以鎧武為例,第一隻shf下個月才出,但套劇已去到30集左右
以鎧武為例,第一隻shf下個月才出,但套劇已去到30集左右
yugi 發表於 24-4-2014 01:27 PM

其實我不太清楚,係咪有些兒童向拉打玩具很早出?
mushroom 發表於 24-4-2014 01:53 PM

dx果d快,但好像同shf呢類產品係兩個唔同部門來
mushroom 發表於 24-4-2014 01:53 PM

兒童玩具部和TAMASHII部是不同的, 兒童玩具一向是跟片的
dx果d快,但好像同shf呢類產品係兩個唔同部門來
yugi 發表於 24-4-2014 01:58 PM

兒童玩具部和TAMASHII部是不同的, 兒童玩具一向是跟片的
redfish 發表於 24-4-2014 01:58 PM

明白了,因為Omega或星矢無乜兒童向玩具,所以更顯得出得慢
這個題材已經做到爛了
拜託∼請讓我對星矢留下好印象
同埋愈賣愈貴, 係成個國家都係咁, 從商業角度係 ...
香港人 發表於 24-4-2014 12:03 PM

我就認為阿爸阿媽比錢入玩具既市場根本唔足以
開條新line  獲獲新野都虎頭蛇尾  事實勝於雄辨
:)
無論如何  大家討論得都係真正關心星矢玩具動向的
仲以為有咩新料咁多頁...
原來吹左咁多頁水...
未追POST... 得閒再追...
要重拾大系的電鍍質感至得