Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MB又跌?

FL今次醒, 用瑞記批價加3蚊賣, 一早清晒冇眼睇, 理得你班友之後插到幾錢都唔關佢事(PIC FROM FL FACEBOOK)
...
redfish 發表於 26-12-2013 04:52 PM

又咁急,莫非怕之後勁插入肉?
FL今次醒, 用瑞記批價加3蚊賣, 一早清晒冇眼睇, 理得你班友之後插到幾錢都唔關佢事(PIC FROM FL FACEBOOK)
...
redfish 發表於 26-12-2013 04:52 PM

其實都幾好笑,批價加3蚊賣???我唔知佢批到幾多隻?100 , 200 ??我當300隻好了, 賣晒賺得$900 ??? 一間鋪燈油火臘,人工, 換轉係你,你會會做先?

ps. 沒有針對任何人,而且我覺得做生意想賺錢係理所當然, ....其實好多人都係格價專家(格到你最平就來),或者係死忠fans,就算唔係最平都買,所以唔使講到只係賺你幾蚊.好慘咁..純客觀看,不喜勿插!
其實都幾好笑,批價加3蚊賣???我唔知佢批到幾多隻?100 , 200 ??我當300隻好了, 賣晒賺得$900 ???  ...
mcdull1975 發表於 26-12-2013 08:59 PM

在HK, 大貨Metal Build和GFFMC已經是死貨. 唔駛蝕賣已經偷笑, 仲想靠佢賺到錢? 所以FL今次醒, 散得快好世界, 否則好似GFFMC女妖和MB獨臂咁就真的哈哈哈.

PS. 仲有FL呢D大戶入貨有折扣, 當然唔止賺3蚊, 不過大戶好多死貨都要吃, 好似MB呢D死貨, 唔用瑞記畀細鋪的批價走, 邊有咁快散得晒.
其實都幾好笑,批價加3蚊賣???我唔知佢批到幾多隻?100 , 200 ??我當300隻好了, 賣晒賺得$900 ???  ...
mcdull1975 發表於 26-12-2013 08:59 PM

依架快賣賺三蚊
遲賣蝕三舊,比你選邊樣?
依架快賣賺三蚊
遲賣蝕三舊,比你選邊樣?
takeshi 發表於 26-12-2013 10:24 PM

Brother說得對,做生意最緊要識走位,微賺好過坐貨,好似隻女妖咁,行貨來價,至小要千一二,但現在九九零,都散唔晒,慘。
Brother說得對,做生意最緊要識走位,微賺好過坐貨,好似隻女妖咁,行貨來價,至小要千一二,但現在九九 ...
步京暈 發表於 26-12-2013 10:36 PM

同意...其實有時覺得同買股票差不多..呢隻已進入下跌通道..平手離場先保留資金入過第二隻好過....:DD
同意...其實有時覺得同買股票差不多..呢隻已進入下跌通道..平手離場先保留資金入過第二隻好過... ...
takeshi 發表於 26-12-2013 11:01 PM

Yes,大家要留意,mb同一款,多數會出兩隻色,而第二色,多數正D,所以走得快,好世界。
好可能,女妖會出電鍍版。

係依家咁既環境,賺3蚊有咩出奇,當然,玩家見你做得呢D價,梗係覺得你有錢賺,
我朋友話戰王丸代理批100蚊,依家出面賣180仲有賺,你信唔信,
我話食其他店蝕本價拎返黎賣就有,批100,你當瑞記傻左咩
如果係咁1011批5舊,依家插8舊都有賺啦,:x
而家好似啲中高價嘢隻隻都蝕嘅,生意真係難做
個人剛好係旺角睇住派貨,真係一車車十幾箱十幾箱,係每間舖都有,真係好似手機商個廣告咁睇下邊個死先.
而且一開始派貨已經係訂一打送夠兩打,當死貨咁派,仲少見新界九龍同日派貨,睇來最驚係睡橫行本身.
不過睇見一件質素咁好的玩具都賣成咁...真係有D感慨.
不過睇見一件質素咁好的玩具都賣成咁...真係有D感慨.
warxv 發表於 27-12-2013 01:13 PM

HK高價玩具的市場其實好細, 貨少就冇乜問題, 一貨多就會鬥劈, 劈價和質素冇乜關係
HK高價玩具的市場其實好細, 貨少就冇乜問題, 一貨多就會鬥劈, 劈價和質素冇乜關係
redfish 發表於 27-12-2013 01:18 PM

我或者明D,但又有D唔明...
高價玩具傳統就係細,呢個我明.
但到今日究竟有幾細我就想知,1000?2000?全世界出唔出到10000??
而且有個異數叫HT,佢價比佢高,質量唔見得有咁高,但佢出到20000隻!人氣會是關鍵,但去到呢個價位仲有咁大影響??

而質同價沒有關係我好早就明,但明還明,見到設計咁好,背後肯定花左唔少心血,不過出來個價都守唔住,做過設計總難免有D感慨...
我或者明D,但又有D唔明...
高價玩具傳統就係細,呢個我明.
但到今日究竟有幾細我就想知,1000?2000?全世界 ...
warxv 發表於 27-12-2013 01:30 PM

其實好多野做就HT既成功, 一黎有電影谷人氣, 二黎HT將玩具包裝成"收藏品", 高貴好多, 所以貴一貴都好多人願意找數, MB高達, 點好都係玩具一件, 平常人眼中只有宅男先會玩既野

同條女講玩ht ironman佢可能覺得你有taste, 同佢講玩mb高達, 佢把口唔講心都可能諗咁大個人仲玩呢d
都唔係喎 , 係街 ( 灣仔得 社團有 ) 唔多見有現貨喎{:1_201:}