Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

ikea8439 發表於 23-8-2014 02:45 PM
呢隻真係唔好咁快下定論住
事關呢隻野既制作難度真係好高,又要合體,又要靚,重要照顧埋活動度,都咪話唔難攪 ...

但其實當年cms都出到,係用料唔好而已
mythsgod 發表於 23-8-2014 01:39 PM
剛才打算在 孤仔 訂的,但已截訂,反正 蒸粉 以同價或更低價開訂,孤仔 又會再開訂的了

今次間間分店都過百人訂左點會再開
紫月葵 發表於 23-8-2014 03:11 PM
但其實當年cms都出到,係用料唔好而已

咁又係, 但現金玩具要求咁高,我當然希望佢真得靚啦,

畢竟呢隻都唔係平,如果出得唔啱心水就真係睇返依家有哥三隻SR合金算了~~~~~

佢年頭出樣版哥時真係靚到爆~~
頭像被屏蔽
死啦 咁快截訂,小弟仲未訂......188個度唔知邊間仲有得訂呢{:1_206:}
mythsgod 發表於 23-8-2014 01:39 PM
剛才打算在 孤仔 訂的,但已截訂,反正 蒸粉 以同價或更低價開訂,孤仔 又會再開訂的了

截左 @@ 點算 =_= 重想今日出去訂.....請問各位知唔知邊到重有得訂?
ikea8439 發表於 23-8-2014 03:59 PM
咁又係, 但現金玩具要求咁高,我當然希望佢真得靚啦,

畢竟呢隻都唔係平,如果出得唔啱心水就真係 ...

有時上左色同未上色,個觀感真係可以爭好遠
呢隻我就唔打算入住啦,等睇下有冇機會出SGGG成盒一次過食,最怕配件又魂限又唔知乜野限咁,而且考慮到如果佢只出一隻GGG還好,但如果出埋GFG同GGGG,再可能加埋個複制GGG或Gaogaigo,真係幾多錢都唔夠比,而且有GGG冇King J-Der又唔似樣(雖然如果要跟比例,J應該會成隻變形金剛既福特巨人咁大隻,咁個價我諗冇5000都搞唔掂:69:)
ikea8439 發表於 23-8-2014 02:45 PM
呢隻真係唔好咁快下定論住
事關呢隻野既制作難度真係好高,又要合體,又要靚,重要照顧埋活動度,都咪話唔難攪 ...

勇者王的合體模式好簡單有心整唔難
til520102 發表於 23-8-2014 12:07 PM
合體之後
在細節、比例、質感上 明顯超合魂比較好

你咁樣咪即係搵翻第一隻神話和現在的神話比{:1_374:}
紫月葵 發表於 23-8-2014 04:13 PM
有時上左色同未上色,個觀感真係可以爭好遠
呢隻我就唔打算入住啦,等睇下有冇機會出SGGG成盒一次過食, ...

唉…其實就咁睇試作,gaigar既完成度已經相當高,我都算收貨,但真係唔想合體後會變左第二個款……

我都好想佢出king J,呢隻野真係好型,但一諗到佢出之餘又要跟足比例,單單係價錢同「入境」呢兩件事已經令我唔敢去想像……
頭像被屏蔽
大家可以留意下,stealth gao 背上個ggg logo係金色..............即係舊ggg版本......
大家可以安心等stealth gao II(新ggg logo)單獨開賣了~~~~~:38:
暫時睇到呢刻,超合金魂GGG要完美地使出hell & heaven應該有難度
yugi 發表於 23-8-2014 04:23 PM
你咁樣咪即係搵翻第一隻神話和現在的神話比

不過對於當初DX有一個小心思,未必太多人知道,但我真係好中意,
就係佢合體時,裝左stealth gao上背脊後,對前臂係可以直接推上去上臂度完成合體,而無需要拆左出黎再額外裝上去
唔知合金魂呢次呢隻做唔做到呢~
芭月涼 發表於 23-8-2014 04:27 PM
唉…其實就咁睇試作,gaigar既完成度已經相當高,我都算收貨,但真係唔想合體後會變左第二個款……

...

但king j-der個合体設計.............
點睇都要改咗個design.....如果唔係嘅話個比例會超怪雞...............orz
個頭可以好合比例,但隻手..........................................{:1_206:}