Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

JAYLAU2024 發表於 22-8-2014 10:30 PM
等佢出左先算極限價$1980高過就算等佢出GGGG (可能要等10年)

呢個價已經是現時超合金魂行貨的批價, 除非瑞記肯減價或係大戶有折扣, 否則根本是白做, 膠袋錢都蝕埋.

如果一出真的間間都急住用呢個價散貨, 到時一定個個都睇死佢好似GX-65和GX-66咁大插水, 一於唔買住.
kenneth198051 發表於 22-8-2014 06:13 PM
必入神物.

如果佢腳關節可以令到腳板更貼地就正

師兄 , 我睇應該係今次負責擺POSE位工作人員無整好姐 , 我睇灰模時都可以做到雙腳掌完全貼地 , 應該無問題的 , 同埋我留意到灰模既腳部有個好似SR合金GGG既設計 , 就係可以先將腳掌上既零件先拉出來 , 再行屈曲改變角度。{:1_208:}

其實而家驟眼睇落去 , 唔知點解覺得灰模好似型好多 , 或者係睇相睇得唔清既關係吧...?{:1_215:}希望遲少少有雜誌相可以睇得清楚D

我個人就覺得最礙眼係D螺絲窿位 , 唔知到時會唔會有D零件比埋 , 可以塞返佢:70:

利申 : 我尋日一出資料就第一時間去左訂 , 始終呢隻太大吸引力 , 唔想到時買唔到 , 雖然好多師兄都話唔怕甚至到時會有插水價出現 , 但訂左始終安心D。
老實講呢隻大戶又好散戶又好落單就一定落爆嫁喇
但到時派唔派得足/會唔會cut單/食咩死貨就另一回事喇
現在玩具合金咁既價錢,真係買唔落手
芭月涼 發表於 22-8-2014 11:36 PM
師兄 , 我睇應該係今次負責擺POSE位工作人員無整好姐 , 我睇灰模時都可以做到雙腳掌完全貼地 , 應該無問 ...

謝師兄解釋。我尋日都去訂左
:67:持觀望態度~~!
呢隻正過GGGG啦

GGG經典好多。當然我預佢會出SGGG配件(睇死又魂限)

出GFG都應該,但唔會買。
越發讓人期待的商品~~

Thx Relfield
又鎚仔, 又SGGG, 我點都等
反正重可以睇埋白老鼠們D報告先{:1_197:}
日本C3

合体有小小失望,有D似CM舊作
neoneo 發表於 23-8-2014 10:43 AM
合体有小小失望,有D似CM舊作

同意,估唔到連bandai都扭轉唔到個比例問題:67:
""合体有小小失望,有D似CM舊作""

200% agree with your opinion. Look at the head, it looks really ugly ! Seriously this one I won't pre-order. Over 2K is too expensive for a Die Cast toy !

合體之後
在細節、比例、質感上 明顯超合魂比較好