Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

芭月涼 發表於 23-8-2014 04:27 PM
唉…其實就咁睇試作,gaigar既完成度已經相當高,我都算收貨,但真係唔想合體後會變左第二個款……

...

呢個坑太大了,冇足夠勇氣真係唔敢亂入:50:
艾雷 發表於 23-8-2014 04:44 PM
但king j-der個合体設計.............
點睇都要改咗個design.....如果唔係嘅話個比例會超怪 ...

你放心,如果佢真係出既話,其他廠或其他line就唔敢包,合金魂實同你出一大堆配件話變形生決同外形先決orz
紫月葵 發表於 23-8-2014 04:44 PM
呢個坑太大了,冇足夠勇氣真係唔敢亂入

到時就係使用1%的彈藥,餘下的99%就要靠無比的勇氣去補足 XD

完全認同!記得以前Takara好似出過一隻,J ark模式都還可以,但一變型就出現頭大身細既情況,超搞笑 XD

不過咁講,如果B記真係有心出既點都會度條橋搞掂佢

[quote]艾雷

紫月葵 發表於 23-8-2014 04:43 PM
不過對於當初DX有一個小心思,未必太多人知道,但我真係好中意,
就係佢合體時,裝左stealth gao上背脊 ...

其實DX一向設計都只係集中還原劇中變形或合體而唔追求外形和可動, 而超合金之類的反而係集中可形及可動無咁計較要還原劇中的合體變形功能
呢隻應該好睇唔好玩~
請問邊到仲有得訂?
艾雷 發表於 23-8-2014 04:38 PM
大家可以留意下,stealth gao 背上個ggg logo係金色..............即係舊ggg版本......
大家可以安心等stea ...

入得坑就有勇氣 預左有SGGG… B-)
yugi 發表於 23-8-2014 05:02 PM
其實DX一向設計都只係集中還原劇中變形或合體而唔追求外形和可動, 而超合金之類的反而係集中可形及可動無 ...

如果實現到就好啦

http://blog.amiami.com/amiblo/2014/08/chara-hobby-01.html
あみブロトップ更新了

作為合金魂FANS呢隻必入,買現貨.

睇到雜誌圖,隻實物色版頭嘅嘴好似未畫曬線甘?{:1_375:}
好在師兄update新圖, 原來日本都係9月先接受預約....嚇得我ar..到到都話無得訂... @@
原來最後正價係32400yen!