Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

另外如果gaigar人形23cm,合体后肯定唔会超过30cm,应该只有26cm左右!
SYO 發表於 9-5-2014 10:49 PM

照原設定來睇,GGG有31CM左右:58:

出得GGG,肯定出GGGG,我等。

不过,造型好像SR好D。
gazza1211 發表於 10-5-2014 12:04 AM

我曾經聽過其他師兄留過類似以下既一句留言
"鐵甲萬能俠,三一萬能俠超合金魂出左咁多年到而家都未出超合金魂既魔神皇帝同真三一"
我深表認同...唔好咁肯定佢實出GGGG
照原設定來睇,GGG有31CM左右
DSEMI 發表於 10-5-2014 12:20 AM
係就最好......但玩具應該會調整少少, 保守估計係三十以內...
CM'S改良版{:1_237:}
昵次大獲冇雞走!
會否今年,年尾出嗎?
點正都要等佢出Star Gaogaigar 同鎚仔先入.
真的令人期待
最好是今年可發行
哩隻真係值得一等再等~期望可以快D出就好了~
参考出展の「超合金魂 勇者王ガオガイガー」。30cm近い大きさ、シャープな造形、期待の高まる作品だ
照原設定來睇,GGG有31CM左右
DSEMI 發表於 10-5-2014 12:20 AM

設定和現實有差距的, 以GGG的合体方式,  GGG應該唔會高過GAIGAR30%
回復 264# ballj

3K 可能有兩隻! {:1_238:}
SR 無買真係因為知佢會合金魂,呢隻有得諗!
我曾經聽過其他師兄留過類似以下既一句留言
"鐵甲萬能俠,三一萬能俠超合金魂出左咁多年到而家都未出 ...
加藤雀 發表於 10-5-2014 01:09 AM

真三一和帝皇唔出合金魂,可能是因為冇變形玩,出合金魂冇乜噱頭,硬要出就搞得多合金、大大件、多多配件、高可動、成本高,最慘肯定唔方能賣的貴(看看Danguard能變都賣貴不了多少),所以乾脆就轉出SR算了。
好怕Star Gaogaigar翼同鎚仔各自出魂shop{:1_224:}
希望笨大俾d良心!