Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

回復 299# 加藤雀

今次見佢做咁多用心的變形設計, 無非都係對GGG好有信心, 但如果D人個個都係等GGGG心態而唔買, 我怕到最後變成: 1. 照有GFG & GGGG都設計無咁detail - 為咗減成本 2. 全部魂shop見, 呢2個都唔會係一眾fans希望見到的.....
PS: 其實3隻勇者王, 我最想知如果GFG會出bandai會點搞, 畢竟咁多年自覺得只得halfeye果隻令我覺得滿意, 它的中心變形部份 - fighgar係最難處理的 - 其實fighgar變形係有D唔合理, 大腿變形尤其困難, 如果因為勇者王第一第合金魂唔係想像中咁賣得而減成本要簡化變形設計就真係好可惜...
回復  加藤雀

今次見佢做咁多用心的變形設計, 無非都係對GGG好有信心, 但如果D人個個都係等GGGG心態而唔 ...
k_dash 發表於 11-5-2014 04:57 PM

半眼d設計真係好正,無奈太貴,真係一分鐘一分貨...
這款必入呀.....
同G7 相比,這太強了!(從合金魂粉絲角度看⋯⋯)
當佢收 30000 yen 左右,都抵俾啦:$
設定和現實有差距的, 以GGG的合体方式,  GGG應該唔會高過GAIGAR30%
redfish 發表於 9-5-2014 06:21 PM

Agree, gaigar is only 23cm.
From the photo, GGG is only taller because it has longer 'lower legs'. I am guess it is between 25 to 28 cm tall.
當佢收 30000 yen 左右,都抵俾啦
mudwk 發表於 12-5-2014 12:24 PM
:) 希望二千中間有交易...
Agree, gaigar is only 23cm.
From the photo, GGG is only taller because it has longer 'lower legs ...
Macross長谷有洋 發表於 12-5-2014 12:31 PM

Not only the shank, the joint between the thighs can also stretch to extend the length.  I guess GGG (+helmet) will be around 29 cm tall.{:2_319:}
多多都比,怕你唔黎!

stonekeung01 發表於 13-5-2014 07:36 PM

隻手裝翻啱啦BOR:x
好可能會因為依隻而落坑買超合金魂…
唔知依隻到時個價錢會係幾多呢??
同埋駛唔駛早D訂呢
獅子鬢毛靠兩個凹位扣住, 唔知夠唔夠穩陣...??
瞓地下都買......... {:1_203:}